TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Feyenoord-record, Zlatan blij

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Feyenoord-record, Zlatan blij

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Klaas-Jan Huntelaar heeft Ajax inmiddels verlaten voor Schalke 04, maar het is hoogst onzeker of de Amsterdammers een vervanger vast gaan leggen. Iemand die ze wel vliegensvlug binnen kunnen halen, is echter Lasse Schöne. De directie in Amsterdam wil graag miljoenen op tafel leggen voor een nieuwe nummer negen, maar dat vindt de RvC vooralsnog niet zo’n goed idee. De Telegraaf schrijft op dinsdagochtend: “Als de RvC in coronatijd de hand op de knip houdt, kan Ajax er ondanks de mager bezette spitspositie voor kiezen een ander pad te bewandelen. Lasse Schöne traint mee en kan binnen enkele uren worden vastgelegd. Met de Deen zou Ajax de extra middenvelder aan de selectie kunnen toevoegen, die na de invalbeurt van Jurgen Ekkelenkamp en gezien de blessuregevoeligheid van Mohammed Kudus ook geen overbodige luxe lijkt.”



Ajax legde aan het begin van deze transferperiode liefst 22,5 miljoen euro op tafel om aan de slag te mogen gaan met Sébastien Haller van West Ham United. Die beslissing van de Amsterdammers heeft tot een heuse vormdip geleid bij Danilo, die op huurbasis voor FC Twente uitkomt. TC/Tubantia weet vandaag te vertellen: “Danilo heeft in 2021 nog niet het goede gevoel te pakken. FC Twente-trainer Ron Jans gaat deze week om de tafel met de spits, maar de Braziliaan dient ook even in gesprek met zichzelf te gaan.” Twente speelde onlangs tegen Ajax (1-3 verlies) en op de ochtend daarna had Jans een boodschap voor de Braziliaan: “Zorg nou dat je het hier goed blijft doen, werk hard, blijf voor de ploeg spelen, doe je ding, maak je goals en je zit volgend seizoen bij een prachtige club. De boodschap van de trainer kwam hier zo’n beetje op neer. Het was een soort van peptalk, omdat Jans doorhad hoe Danilo er mee zat dat Ajax Sébastien Haller voor 22,5 miljoen euro had gekocht.” Zelf gaf Danilo al aan: “Mij is gezegd dat als ik het hier goed zou doen, dat ik dan eerste spits bij Ajax zou kunnen worden. Door de transfer ben ik eigenlijk een beetje de hoop verloren.”

Op dit moment heeft Dick Advocaat het nog voor het zeggen bij Feyenoord, maar aan het einde van het lopende seizoen wordt hij vervangen door Arne Slot. Die moet zich echter al voorbereiden op een vertrek van Marcos Senesi. Dat is in ieder geval wat Hans Kraay jr. weet te vertellen bij Veronica Inside: “Ze hebben Arne Slot niks toegezegd. Nul. Als je een band stuurt van CSKA Moskou-Feyenoord en een band van Ajax-Feyenoord, dan kun je hem zo kwijt. 30 miljoen euro? Nee. Maar als hij dit gaat volhouden, dan gaat hij zeker 20 miljoen euro opleveren.” De televisiepersoonlijkheid vervolgt: “Er zat gif in, hij won kopduels en hij is aan de bal ook heel goed.” Kraay heeft van zaakwaarnemer Henk Timmer gehoord dat Feyenoord 6,2 miljoen euro betaald heeft voor Senesi: “Als je hem dan voor 20 miljoen euro verkoopt, dan heb je 14 miljoen euro om wat te doen.”

Buitenland:

Zlatan Ibrahimovic doet het op 39-jarige leeftijd regelrecht geweldig bij AC Milan. Gisteren was hij wederom goed voor twee doelpunten (tegen Cagliari in de Serie A), maar de Zweed kan natuurlijk niet meer elke wedstrijd volmaken. Daarom komt Mario Mandzukic naar de Rossoneri. In de Italiaanse media analyseert de routinier zijn wedstrijd allereerst: “Ik had eigenlijk nog een derde moeten maken, maar twee goals waren vandaag voldoende. Het was erg lastig, want ik had 57 dagen niet gespeeld, maar het is oké voor nu.” Het is nog niet officieel aangekondigd, maar het is wel duidelijk dat Mandzukic in het San Siro gaat spelen: “Of ik daar blij mee ben? Met hem hebben we twee spelers die de tegenstanders bang maken. Tot nu toe hebben we het goed gedaan, maar de moeilijkste maanden komen nog. We zijn pas halverwege. Er worden de komende maanden veel wedstrijden gespeeld en met meer spelers kan de trainer vaker rouleren. Of ik in de titel geloof? Ik geloof in mezelf. Ik geloof in Zlatan.”


Gisteren konden we lezen dat Georginio Wijnaldum zijn zinnen zou hebben gezet op een transfer van Liverpool naar FC Barcelona. Klopt dit, dan heeft oud-voetballer Danny Murphy daar op zich wel begrip voor. Hij zegt namelijk bij BT Sport: “Dat staat los van het feit dat ik ben opgegroeid als fan van Liverpool en als speler in een bubbel zat waarbij je denkt: waarom zou hij Liverpool willen verlaten? Ze hebben de landstitel én de Champions League veroverd. Wijnaldum is dertig jaar oud en de trainer van Barcelona (Ronald Koeman, red.) was zijn bondscoach bij Oranje. Hun onderlinge band is nog steeds erg goed.” Murphy vervolgt: “We weten natuurlijk niet wat zijn dromen waren als jonge en beginnende speler”, gaat Murphy verder. “In Nederland zijn er bijvoorbeeld heel veel spelers die enorm hebben opgekeken naar Johan Cruijff, Ronald Koeman en mensen van dat kaliber. Misschien is spelen voor Barcelona altijd al een droom geweest van Wijnaldum. Misschien is hij tot de conclusie gekomen dat hij door enkele aankopen (Thiago Alcántara bijvoorbeeld, red.) zijn langste tijd gehad heeft bij Liverpool.”

Moet Ajax Schöne vastleggen?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie