“Heeft hij ons het hele jaar voor de gek gehouden of zo?”

Foto: “Heeft hij ons het hele jaar voor de gek gehouden of zo?”

Feyenoord begon zwak aan De Klassieker tegen Ajax en kwam op een 1-0 achterstand door een goal van Ryan Gravenberch. Daarna namen de Rotterdammers het heft echter in handen; ze bleken opeens wél druk te kunnen zetten.

Pierre van Hooijdonk zegt bij Studio Voetbal over de beginfase: “Ze speelden met een luier aan, met angst. Ze hielden tegen en ondernamen zelf helemaal niets.” Dat veranderde dus: “Dick Advocaat probeerde ons van tevoren probeerde wijs te maken dat Feyenoord geen druk kán zetten op een tegenstander, maar het is nu toch wel bewezen dat ze dat wél kunnen? Ajax is het sterkste team van de competitie en ze leggen Ajax gewoon het vuur na aan de schenen door druk te zetten.”

Giovanni van Bronckhorst haakt in: “Ik vond de verdediging van Feyenoord geweldig spelen, met name Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida, die een heel goede ontwikkeling doormaakt. De verdediging zat zo goed in de wedstrijd, was fel en won duels. Ik heb eigenlijk Antony en Dusan Tadic niet gezien en Sébastien Haller ook niet echt. Het is heel knap dat Feyenoord ze uit de wedstrijd speelde. Feyenoord is verdedigend gewoon heel stabiel en dat was vandaag ook het geval. Ze creëerden veel kansen en hebben zichzelf tekortgedaan.”

“Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg je steeds meer sympathie voor Feyenoord en was je aan je het wachten tot het doelpunt viel”, stelt Ibrahim Afellay. “Als je ziet hoe Uros Spajic en Marcos Senesi volle bak doordekken op het middenveld, met Jens Toornstra als aanjager, dan denk je: heeft hij (Dick Advocaat, red.) ons het hele jaar voor de gek gehouden of zo? Kom op man, je bent Feyenoord, een heel grote club in Nederland. Dan moet je toch ook naar die mogelijkheden spelen? Ze hebben vandaag aangetoond dat ze een goede ploeg als Ajax de wil kunnen opleggen.”

Kan Feyenoord gewoon dwingend spelen?

  • Ja
  • Nee
638+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie