TRANSFERUURTJE: Donny-shock, Mbappé-monsterdeal

Foto: TRANSFERUURTJE: Donny-shock, Mbappé-monsterdeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Quincy Promes heeft een roerige periode achter de rug: in december werd hij door de politie van zijn bed gelicht op verdenking bij betrokkenheid bij een steekpartij. Mogelijk is de vleugelaanvaller nu op weg naar de uitgang bij Ajax… Gisteren maakten we al melding van een mogelijke transfer naar Spartak Moskou, waar de buitenspeler tussen 2014 en 2018 ook al (zeer succesvol) onder contract stond. Vandaag komen de Russische media met wat extra informatie op de proppen. De Russen stellen dat Promes veel waarde hecht aan social media, en via Instagram zou hij al langere tijd lastiggevallen worden door boze fans, die van mening zijn dat hij niet presteert. Vóór het vermeende steekincident was dat al het geval, maar daarna is het alleen maar erger geworden. De Oranje-international zou daar dusdanig gepikeerd over zijn dat hij wil vertrekken.




Ajax haalde onlangs Sébastien Haller van West Ham United voor 22,5 miljoen euro naar de Johan Cruijff ArenA, maar niet alles wat de Amsterdammers proberen lukt ook daadwerkelijk. Timothy Fosu-Mensah kiest voor Bayer Leverkusen. Het Algemeen Dagblad schreef gisteren nog dat ook directeur voetbalzaken Marc Overmars in de race was voor de wisselspeler van Manchester United. Volgens De Telegraaf komt de multifunctionele verdediger (hij kan uit de voeten in het centrum én op rechtsback) echter niet naar onze hoofdstad. De krant onthult: “Timothy Fosu-Mensah lijkt zijn voetbalcarrière te gaan vervolgens bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. De verdediger van Manchester United kiest volgens de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano voor Leverkusen als nieuwe werkgever. Hij zou al persoonlijk akkoord zijn met de Duitse club.”

Ajax heeft Sébastien Haller natuurlijk op de kop getikt voor 22,5 miljoen euro, maar dat is meteen wel een hard gelag voor Brian Brobbey, Klaas-Jan Huntelaar én Lassina Traoré. Mogelijk neemt de laatstgenoemde, de spits uit Burkina Faso dus, de benen. Volgens de krant La Nazione heeft hij in ieder geval één mooie optie: het Italiaanse Fiorentina. De club uit Florence zou de situatie van Traoré in de Johan Cruijff ArenA in ieder geval met bovengemiddelde interesse in de gaten houden… De Burkinees kreeg in de eerste seizoenshelft best wat kritiek (‘te licht voor Ajax’), maar is pas twintig jaar oud en vertegenwoordigt een marktwaarde van 8 miljoen euro. Eerder werd West Ham United (de oude werkgever van Haller) al in verband gebracht met de jonge spits.

Buitenland:

Donny van de Beek transfereerde in de afgelopen zomer voor ongeveer 40 miljoen euro van Ajax naar Manchester United, maar de middenvelder was al eerder bezig met een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Hij was een jaartje eerder zelfs rond met Real Madrid. Dat kwam er ook uit met directeur voetbalzaken Marc Overmars, waardoor niets een overstap van de Oranje-international naar het Santiago Bernabéu in de weg stond. Althans, behalve De Koninklijke zelf dan, want die liet opeens niets meer van zich horen. Nu staat Van de Beek onder contract op Old Trafford, maar onder oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer vervult hij een bijrol. De Spaanse roddelmedia verwachten nu een stunt: naar verluidt kan de oud-Ajacied in de aankomende zomer alsnog naar Madrid transfereren.


Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Kylian Mbappé volgend seizoen niet meer bij Paris Saint-Germain voetbalt. Het is immers een publiek geheim dat Real Madrid zijn komst wel ziet zitten. En financieel gezien is het ook mogelijk voor De Koninklijke om de spits aan te trekken. Voetbal International bericht in ieder geval op de dinsdagochtend: “In Spanje is door AS berekend dat de financiën ruimte bieden voor een dergelijke megadeal. Real Madrid heeft ook te kampen met de gevolgen van de coronacrisis, maar gaat niet extreem gebukt onder de pandemie. De Koninklijke verwacht te kunnen beschikken over de middelen om de transfer mogelijk te maken, inclusief het vermeende salaris van 21 miljoen euro.” Paris Saint-Germain laat zijn ster natuurlijk niet gratis en voor niets vertrekken: “In het geval dat PSG de hoofdprijs vraagt in de richting van de recordtransfer van Neymar (222 miljoen euro), dan is dat voor Real Madrid op te hoesten. Ook de afschrijving bij een vijfjarig contract – ruim 40 miljoen euro per jaar – past binnen de begrotingen.”

Verwacht jij dat Promes vertrekt?

  • Ik wel
  • Ik niet
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie