ESPN: ‘Zwakke Ajacied is levensgevaarlijk’

Foto: ESPN: ‘Zwakke Ajacied is levensgevaarlijk’

Ajax kwam al snel op een 0-2 achterstand tegen PSV en volgens de heren analytici van ESPN lag dat vooral aan het weifelende optreden van Perr Schuurs. Kenneth Pérez en Ronald de Boer kraken de jonge centrumverdediger.

Ze pakken de openingstreffer erbij: Olivier Boscagli speelde hard in, Donyell Malen raakte de bal ingenieus aan en Eran Zahavi scoorde. De Boer: “Het was een geweldige bal van Donyell Malen, die de bal in één keer doortikt.” Hij wijst naar de verdediger: “Dat is wat je wilt zien, die harde ballen tussen de linies. Het is dan ook wel lekker dat ze op deze manier verwerkt worden.” Vervolgens belicht hij de rol van Schuurs: “Perr schat ‘m slecht in. Hij dacht eerst dat hij de bal zou onderscheppen bij Zahavi.”

Bij de 0-2 stapte Schuurs in. Of in ieder geval, hij deed een poging daartoe… “Bij het tweede doelpunt stapt Schuurs in, maar toch weer niet. Dan is hij te laat. Hij kijkt vervolgens naar de bal terwijl hij eigenlijk met Malen mee moet lopen en daarom is hij te laat. Dat moet echt een stuk beter.” Zes minuten voor tijd zag de Ajacied er ongelukkig uit in duel met Noni Madueke: “Ik vind dat hij hier ongelooflijk veel mazzel heeft gehad. Je moet weten dat Madueke eigenlijk te snel is. Het is eigenlijk gewoon een vrije trap. Schuurs moet eigenlijk iets rechter in de richting van het doel lopen en dan houd je ‘m bij. Dan houd je de bal naar de buitenkant. Nu gokt hij dat hij snel is, maar dat was hij niet. Hij had zomaar rood kunnen hebben en van het veld moeten gaan.”

De Boer concludeert: “Dit gebeurt hem te vaak. Het zijn weer leermomenten. Hij zal de beelden terugkijken en inzien dat hij het de volgende keer anders moet doen.” Presentator Jan Joost van Gangelen en Pérez stellen dat Schuurs wel héél vaak ongelukkig momenten heeft: “Het wordt een behoorlijke dvd. Op topniveau, in de Champions League, zijn ze misschien nog wel sneller dan Madueke. Het moet beter.”

Gebeurt dit Schuurs té vaak?

  • Ja
  • Nee
652+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie