Feyenoord-huurling openhartig: “Ik heb het moeilijk”

Foto: Feyenoord-huurling openhartig: “Ik heb het moeilijk”

Hij stond jarenlang bekend als één van de grotere talenten van Feyenoord, maar dit seizoen komt hij ook bij Sparta – op huurbasis – niet al te veel aan de bak. Wouter Burger ‘heeft het de laatste tijd dan ook erg moeilijk’, zo erkent hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Afgelopen weekend mocht Burger pas voor de vierde keer dit seizoen invallen, tijdens de zege op Willem II. “Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het wel moeiljik de laatste tijd. Ik ging naar Sparta, kreeg toen gelijk corona en heb een maand nodig gehad om weer fit te worden. De afgelopen maand was ik gewoon fit en voel ik dat ik het goed doe op trainingen. In mijn ogen laat ik zien dat ik hoor te spelen, maar ik ben ook beetje eigenwijs. Daar staat tegenover dat het team dat nu speelt gewoon veel resultaten achter elkaar heeft geboekt. De regel in het voetbal is dat die jongens dan verdienen om te blijven staan. Dat moet je accepteren. Ik ben heel blij dat ik vandaag eindelijk weer ben ingevallen, want ik snakte naar minuten.”

“Het is verschrikkelijk moeilijk”, gaat de middenvelder verder. “Iedereen weet dat, ik steek het ook niet onder stoelen of banken. Ik ben hier gekomen om minuten te maken om door te ontwikkelen en uiteindelijk ook Sparta te helpen. Ik wil heel graag aan Sparta laten zien hoe goed ik kan voetballen, maar daar heb je uiteindelijk wel de kans voor nodig om dat te laten zien. De laatste weken heb ik vrijwel geen minuten gemaakt, wat het voor mij mentaal heel lastig maakt af en toe. Uiteindelijk kan je niks anders dan keihard blijven trainen en zorgen dat wanneer de kans komt, je er klaar voor bent. Dat het in het koppie goed zit wanneer je invalt en dat je voor jezelf kunt zeggen: ik heb er alles aan gedaan, het kan nergens aan liggen en ik ben er gewoon klaar voor.”

Ondertussen wordt er geroepen dat Burger bij Feyenoord juíst minuten had kunnen maken, nu er zo veel middenvelders ontbreken in De Kuip. “Het is meer de omgeving die je er bewust van maakt, dan dat ik er zelf mee bezig ben. Ik ben daar niet op gefocust, ik heb bewust voor Sparta gekozen. Dat er bij Feyenoord zoveel blessures vallen, dat is natuurlijk een beetje dubbel, maar ik ben heel blij dat ik hier ben en ik wil belangrijk zijn voor Sparta. Ik moet een beetje geduld hebben.”

Gaat Burger in de toekomst alsnog doorbreken bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
44+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
260+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
89+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
767+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
353+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
340+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie