‘Feyenoord heeft nu al duidelijkheid over Dirk Kuyt’

Foto: ‘Feyenoord heeft nu al duidelijkheid over Dirk Kuyt’

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. De clubleiding zal op zoek gaan naar een opvolger voor de lange termijn en dat lijkt niet Dirk Kuyt te worden.

Eerder op de dag zinspeelde Voetbal International nog op de komst van Kuyt, maar schrijft datzelfde medium: “De vraag is dan: wie? Dirk Kuyt trainde Feyenoord Onder-19, kent de meeste talenten en heeft een belofte op zak dat hij ooit trainer wordt. Maar het begint erop te lijken dat Kuyt geduld zal moeten hebben. Hij is nu bezig zijn diploma te halen en kiest ervoor zich te verdiepen in het vak door clubs en trainers te bezoeken waar hij speelde of met wie hij ooit werkte.”

Het weekblad denkt dat Wim Jonk perfect in de profielschets past. “Hij werkt bij FC Volendam volgens zijn eigen filosofie, gebaseerd op die van Johan Cruijff en heeft een aantal vertrouwelingen meegenomen die zich conformeren aan die lijn. Aan de hand van Jonk speelt Volendam herkenbaar voetbal. Arnesen raakte erdoor gegrepen toen Jonk hem belde in een poging Francesco Antonucci in Nederland te houden. Deze ex-speler van Ajax en AS Monaco geldt als een groot talent. Volendam leidt hem nu op, volgend jaar komt hij naar De Kuip. Arnesen raakte geïnspireerd door de gesprekken met Jonk. Stel dat hij zou komen, slaat hij bovendien twee vliegen in een klap. Dan nemen Jonk & Co meteen de regie over de opleiding, want dat is nog steeds een passie voor de trainer.”

Verder noemt men Jon Dahl Tomasson (Malmö FF), Kevin Hofland (clubloos) en Danny Buijs (FC Groningen) als opties. Opvallend genoeg komt Sparta-trainer Henk Fraser niet ter sprake.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie