Ajax wint van FC Utrecht maar ziet Antony uitvallen

Ajax heeft op zondag drie punten overgehouden aan de ontmoeting met FC Utrecht. Alhoewel beide clubs in de eerste helft niet tot scoren kwamen, wist Ajax zich uiteindelijk toch te kronen tot winnaar van het duel. Daarmee behoudt de club de koppositie in de Eredivisie.

Ajax was gedurende de eerste helft de sterkere partij, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Onder meer via Dusan Tadic waren de Amsterdammers dichtbij, maar het duurde tot na de rust tot er ook daadwerkelijk gescoord werd. In de eerste helft raakte Ajax wel Antony kwijt. Hij bleef achter in de kleedkamer nadat hij aan het einde van de eerste helft naar zijn hamstring greep.

Na ruim zestig minuten spelen werd eindelijk de score geopend. Davy Klaassen maakte daarmee zijn vierde doelpunt van het seizoen. Tien minuten later werd de score verdubbeld  toen Ajax een penalty toegekend kreeg vanwege een overtreding van Tommy St. Jago op Lassina Traoré. Tadic schoof de bal moeiteloos binnen. Quincy Promes bepaalde de eindstand. Daarmee won Ajax met 0-3 van FC Utrecht.