TRANSFERUURTJE: 8 miljoen voor Berghuis, Tielemans kan naar absolute top

Foto: TRANSFERUURTJE: 8 miljoen voor Berghuis, Tielemans kan naar absolute top

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Toch wel enigszins verrassend bleef Steven Berghuis aflopen zomer ‘gewoon’ bij Feyenoord. AS Roma toonde volgens Voetbal International concrete interesse en zou in de winter weleens een nieuwe poging kunnen gaan wagen… VI schrijft: “Steven Berghuis (28) heeft in de voorbije transferperiode nadrukkelijk in de belangstelling van AS Roma gestaan. De vraag is of de Romeinen in januari tijdens de komende transferperiode terugkomen voor de beste speler van Feyenoord. Roma wilde de gok wel wagen hem voor acht miljoen over te nemen, Berghuis zelf zag een stap naar de Serie A ook zitten, maar de Romeinen verkochten zelf geen speler en konden de deal niet maken.”

Club Brugge sloeg in de late uurtjes van de transfermarkt toe met Noa Lang, die tot dusver een prima indruk maakt aldaar. Toch had Blauw-Zwart graag ook nog een maatje van de 21-jarige Nederlander weggeplukt uit Amsterdam: Jurgen Ekkelenkamp stond namelijk eveneens op de radar in Jan Breydel.

Joshua Zirkzee zou er verstandig aan doen om zich in de winterstop te laten verhuren. Althans, dat vindt Roy Makaay. De negentienjarige spits werd in de voorbije transferperiode in verband gebracht met Feyenoord, dat door de blessures van Nicolai Jörgensen en Robert Bozeník verlegen zit om een nummer negen. “Dat zou voor Zirkzee prettig kunnen zijn, maar ik ken als buitenstaander de financiële middelen en afwegingen van Feyenoord natuurlijk niet.”

De rol van Max Clark bij Vitesse is definitief uitgespeeld. De back traint niet meer mee bij de eerste selectie van de Arnhemse club en moet hopen op een transfer in de winter. Dat weet De Gelderlander te melden.

[b]Buitenland:[/b]

De zogenoemde ‘gouden generatie’ van de Rode Duivels gaat langzaamaan zijn laatste jaren in, maar er staan al enkele spelers klaar om het stokje over te nemen. Van de jonge garde is de speler die het verst staat zonder twijfel Youri Tielemans. De middenvelder is dicht bij een basisplaats en ook bij Leicester City maakte hij het afgelopen anderhalf jaar indruk. En dat zorgt ervoor dat de Europese top naar hem begint te lonken. Volgens 90min hebben Juventus, Internazionale en Paris Saint-Germain Tielemans intussen al op hun verlanglijstje staan.

Waar speelt Berghuis na de winterstop?

  • Feyenoord
  • AS Roma
  • Anders…
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
44+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
258+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
766+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
352+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
338+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie