Ten Hag: “Den Haag, steek de hand in eigen boezem”

Foto: Ten Hag: “Den Haag, steek de hand in eigen boezem”

De voetballerij is de laatste tijd hét onderwerp van gesprek met betrekking tot de coronamaatregelen. Bij Feyenoord tegen FC Twente ging het mis en ook de supporters van Willem II maakten geen goede beurt op donderdagavond.

Bij Ajax-Vitesse (2-1) werden de regels echter goed nageleefd, aldus oefenmeester Erik ten Hag. Aan Voetbal International vertelt hij: “Ik ben blij dat het in de Arena heel erg goed gaat. Zeker gezien het wedstrijdverloop, want dan komen er toch emoties.” De coach trekt het breder: “Ik denk dat het in 99 procent van de stadions op dit moment heel gedisciplineerd gaat. Hier en daar zijn er foutjes gemaakt door het publiek, maar dat is op enkele plekken.”

Premier Mark Rutte en minister Tamara van Ark waren erg kritisch op het gedrag van voetbalsupporters: “Als je het grote geheel ziet, dan gaat het uitstekend in het betaalde voetbal. Dan gaat het misschien wel beter dan in de maatschappij. Misschien is het voetbal juist wel het voorbeeld voor de maatschappij. Alleen het is zo jammer dat het verkeerd gaat in Tilburg. Op een event – en dat snap ik dan weer niet – dat door de overheid wordt georganiseerd.”

Burgemeester Theo Weterings gaf immers toestemming voor het Willem II-supportersfeest: “Je kunt bijna aannemen dat het verkeerd gaat, als je mensen zo dicht op elkaar zet met alcohol erbij. Dan zou ik zeggen: Den Haag, steek de hand in eigen boezem.”

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie