Dessers krijgt met Deense trainer te maken bij Genk

Foto: Dessers krijgt met Deense trainer te maken bij Genk

Cyriel Dessers weet wie zijn nieuwe trainer wordt bij KRC Genk. De spits met verleden in de Eredivisie krijgt te maken met Jess Thorup.

Na het ontslag van Hannes Wolf prijkte de Deen, zelf na twee speeldagen aan de deur gezet bij AA Gent, dadelijk op de shortlist met kandidaten in de Luminus Arena. Nadat oude bekende Frank Vercauteren afhaakte, kwam Thorup zelfs met stip op één te staan. De voorbije dagen werd dan ook reeds duidelijk dat een akkoord in de maak was. 

Eerder op de dag berichtte Het Belang van Limburg dat de kogel door de kerk was, iets wat nu ook Het Laatste Nieuws bevestigt. Daar klinkt het nu dat de handtekeningen en aankondiging later op de dag nog zullen volgen. Morgen wordt Thorup dan officieel voorgesteld, waarna hij meteen ook zijn eerste training kan leiden bij de Limburgers. 

UPDATE 16.20u 

Via de officiële kanalen liet Genk donderdagmiddag weten dat Thorup wel degelijk de nieuwe trainer wordt. De 50-jarige Deen zette in de Luminus Arena zijn kribbel onder een contract tot medio 2023. “Thorup maakte als trainer naam in eigen land bij FC Midtjylland, waarmee hij in 2018 kampioen werd. In ons land leidde hij AA Gent vorig seizoen met aanvallend voetbal naar de tweede plaats”, klinkt het enthousiast op de clubwebsite. 

Vrijdag om 13 uur staat Thorup voor het eerst op het oefenveld in Limburg, om 15.30u volgt zijn voorstelling voor de pers.

Zie je Genk nog meedoen om de bovenste plaatsen in België?

  • Zeker
  • Nee, dat niet
14+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie