Favorietenrol PSV in Slovenië: “Maar het zal een lastige wedstrijd worden”

Foto: Favorietenrol PSV in Slovenië: “Maar het zal een lastige wedstrijd worden”

Roger Schmidt vindt PSV de favoriet in het treffen met Sloveens NS Mura. De Duitse coach is echter op zijn hoede in het Europa League-treffen, waarin de Eindhovenaren de stap naar de laatste voorronde hopen te zetten.

Het duel, dat 19.00 uur in Slovenië begint, is niet tegen een aansprekende tegenstander. Toch is er van onderschatting geen sprake, laat Schmidt weten op het clubkanaal. “Het is een belangrijke wedstrijd, want we willen internationale wedstrijden spelen”, begint de oefenmeester. “Kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League is het grote doel. Het is belangrijk voor de club en ook belangrijk voor het team. Hierdoor kunnen we ons nog meer ontwikkelen en op internationaal niveau laten zien.”

“We hebben twee duels die daarvoor moeten zorgen en de spelers zijn honderd procent gemotiveerd om deze eerste stap te zetten”, stelt Schmidt, die het nodige weet van de volgende opponent. “Ik ken de Sloveense competitie wel. Een van mijn oud-spelers, Kevin Kampl, speelde bij het Sloveens nationale elftal en hij vertelde veel over de competitie. Dus ik kende het al een beetje, maar nu natuurlijk meer. Het zal een lastige wedstrijd worden morgen.”

De defensie is het sterkste punt van de ploeg. Dit seizoen heeft het letterlijk nog niets weggegeven. “Ze hebben zowel in de competitie als in Europees verband nog geen tegengoal gekregen, dat geeft aan dat ze een sterke defensie hebben.”

Makkie voor PSV?

  • Tuurlijk, waar hebben we het over
  • Nou, dat weet ik niet zo zeker
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie