Oud-Feyenoorder kreeg doodsbedreigingen: ‘Social media ontplofte’

Foto: Oud-Feyenoorder kreeg doodsbedreigingen: ‘Social media ontplofte’

Twee jaar geleden verruilde Matthew Steenvoorden zijn SC Cambuur voor Kroatië, waar hij ging spelen bij HNK Gorica. In gesprek met In De Hekken vertelt de verdediger over zijn tijd bij de club.

Zo stipt hij het meest noemenswaardige moment aan: “Toen ik hier kwam werd ik geïnterviewd door een Kroatische journalist. Hij vroeg me aantal vragen of het Kroatische voetbal. Dus ik zei; ik ken Dinamo Zagreb en heb met Feyenoord tegen Rijeka gespeeld, voor de rest weet ik niet heel veel van de clubs hier af. Split is de club met de gekste supporters hier, dus hij vroeg of ik daar wat van wist. Ik had gezegd dat ik Split nooit heb zien voetballen en dat ik de supporters niet kende..”

“Toen ontplofte mijn social media. Ik heb bijna doodsbedreigingen gehad van die supporters. Op het nieuws stond ook: ‘Steenvoorden kent Split niet’, bla bla. Dat was wel grappig. Toen we daar moesten voetballen werd ik ook constant uitgefloten toen ik de bal had. Ik ben er wel op teruggekomen. Qua supporters is Split zeker de grootste club in het land.”

In het verleden mocht Steenvoorden nog debuteren in Feyenoord 1. “Dat was een opluchting. Het was mijn laatste contractjaar. Ik was 21 en normaal maak je direct vanuit de jeugd je debuut op een jongere leeftijd. Maar dat debuut gaf me wel een beetje gevoel dat mijn tijd bij Feyenoord nog een beetje geslaagd was. Ik speelde vanaf mijn zevende bij Feyenoord en je speelt toch om in het eerste te spelen. Ook al is anderhalve wedstrijd geweest, ik ben toch blij dat ik in het eerste heb mogen spelen. Ik kom ook uit een Feyenoord familie en die waren ook allemaal heel trots.”

Zou jij wel in Kroatie willen spelen, als je hem was?

  • Ja
  • Nee
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie