Ajax zet perfecte oefencampagne voort en wint van Frankfurt

Ajax heeft ook zijn volgende oefenwedstrijd winnend afgesloten. In de Johan Cruijff ArenA werd het 2-1 tegen Bundesliga-club Eintracht Frankfurt door doelpunten van Quincy Promes en Mohammed Kudus. André Silva deed wat terug.

De Amsterdammers wonnen eerder al van RKC Waalwijk (6-1), FC Utrecht (5-1), Wolfsberger AC (2-0), Red Bull Salzburg (4-1), Holstein (5-2) én Hertha BSC (1-0). Ook Frankfurt werd dus aan de zegekar gebonden en de Eredivisie-topclub kwam al heel snel op voorsprong: Lassina Traoré legde terug met een hakje en Quincy Promes zette zijn werkgever al na drie minuten spelen op 1-0. Ajax speelde bij vlagen erg goed voetbal en had het verschil op het scorebord eigenlijk uit moeten bouwen in de eerste helft, maar ondanks behoorlijke kansen voor onder meer Antony en doelpuntenmaker Promes lukte dit niet.

Traoré bleef achter in de kleedkamer en aanwinst Mohammed Kudus mocht de tweede helft spelen van oefenmeester Erik ten Hag. En al heel erg snel kwam de Ghanees tot scoren: hij maakte de 2-0 na een vlotte aanval en een hakje van Antony. André Silva bracht de spanning vervolgens terug door goed te staan bij een corner en de 2-1 op het scorebord te zetten, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de Duitsers.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Q. Promes, 2-0 (48′) M. Kudus, 2-1 (51′) A. Silva