TRANSFERUURTJE: Ajax-wonder, Messi scheldt, Memphis-droom

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-wonder, Messi scheldt, Memphis-droom

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Noa Lang presteert eigenlijk alleraardigst in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Ajax. Toch zou het niet vreemd zijn als de jonge buitenspeler uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt, omdat hij niet zo heel veel aanspraak maakt op speelminuten in Amsterdam. Oefenmeester Erik ten Hag beschikt over aanvallers als Quincy Promes, Dusan Tadic, David Neres en Antony, en die gaat Lang niet uit de basis spelen. Een vertrek is mogelijk het beste voor alle partijen en Celtic staat te springen om de international van Jong Oranje in te lijven. Volgens de fansite Read Celtic zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Lang na deze transferperiode op Celtic Park te bewonderen is. De Schotten zouden in ieder geval onder de indruk zijn van de potentie die de Ajacied vertegenwoordigt en denken dat hij een aanvulling is op de aanvallers die ze al in huis hebben.

Er wordt steeds meer duidelijk over de naderende transfer van Razvan Marin, die Ajax achter zich laat en in de Serie A voor Cagliari gaat spelen. Het gaat vermoedelijk om een verhuurperiode van een jaartje met een verplichte optie tot koop. Dat onthulde journalist Mike Verweij van De Telegraaf eerder vanmorgen in ieder geval via Twitter: “De geluiden uit Italië zijn nu dat Ajax Marin in eerste instantie verhuurt aan Cagliari.” Dat lijkt misschien ietwat teleurstellend, maar La Gazzetta dello Sport weet dat het toch echt een aantrekkelijke deal betreft voor de Amsterdammers. Journalist Nicolò Schira suggereert namelijk dat het om een huurtransfer met een verplichte optie tot koop gaat… ter waarde van maar liefst 12 miljoen euro. Een jaartje geleden tikte Ajax Marin op de kop bij het Belgische Standard Luik voor 12,5 miljoen euro en dat betekent dat de Eredivisie-topclub maar 500.000 euro verlies lijdt op zijn miskoop. En dat zal zelfs in de ArenA verbazing wekken.

Crysencio Summerville leek dit seizoen voor zijn kans te mogen gaan bij Feyenoord, maar omdat hij zijn aflopende contract weigert te verlengen proberen de Rotterdammers hem te verkopen. Dat bevestigt technisch directeur Frank Arnesen in het Algemeen Dagblad: “Ik neem een talent als Crysencio Summerville niets kwalijk. Hij wil zijn contract, dat nog één seizoen doorloopt, niet verlengen. Dat is gewoon zijn goed recht. Ik vind het wel erg jammer. Het is nu voorbij voor hem bij Feyenoord, ik heb met zijn management gesproken. Er zijn clubs voor hem en we gaan kijken of we hem kunnen verkopen. Ja, dan staan we er zakelijk in. We moeten wel.”

PSV is achter de schermen druk in de weer om Kim Min-Jae naar Eindhoven te halen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 23-jarige verdediger staat eveneens in de belangstelling van Lazio Roma, Tottenham Hotspur en Watford. Hoofdtrainer Roger Schmidt kent de 30-voudig Koreaanse international van Beijing Guoan nog van zijn periode in China, waarmee de Eindhovenaren hopen een streepje voor te hebben. Daarnaast moeten de successen in het verleden (Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee slaagden eerder) en de naam van Guus Hiddink eveneens helpen. Hoe dan ook moet PSV wél diep in de buidel tasten om een transfer van Kim te laten slagen. Door de vele Europese interesse vraagt zijn club de hoofdprijs voor de centrale verdediger, die aan beide kanten uit de voeten kan. Naar verluidt gaat het om een bedrag van minimaal 15 miljoen euro.

Buitenland:

Het dagblad Sport gaat vandaag wat dieper in op de frictie tussen FC Barcelona en zijn sterspeler Lionel Messi. Het blijkt dat de komst van oefenmeester Ronald Koeman veel verpest heeft bij de Argentijn, die naar verluidt een woedeaanval kreeg toen duidelijk werd dat de Zaandammer zijn nieuwe trainer zou worden. De Argentijn zou namelijk bij de clubleiding aangegeven hebben dat hij graag onder Mauricio Pochettino (clubloos) of Julen Lopetegui (Sevilla) wilde werken. Voorzitter Josep Maria Bartomeu leek open te staan voor zijn suggesties, maar drukte uiteindelijk de komst van Koeman erdoorheen. Het bovengenoemde medium schrijft dat dit de druppel was die de emmer deed overlopen wat betreft het gevoel van Messi. En hij werd alleen maar bozer toen Koeman en Bartomeu een ‘zwarte lijst’ opstelden met daarop de namen van zijn goede vrienden Luis Suárez en Arturo Vidal. Het vertrouwen is weg en de superster wil gewoonweg niet onder de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal spelen. Daar kan zelfs een eventueel vertrek van de preses niets aan veranderen, aldus Sport.

Lionel Messi én Luis Suárez gaan het Camp Nou-stadion hoogstwaarschijnlijk verlaten en dat betekent dat oefenmeester Ronald Koeman van FC Barcelona vervangers aan wil trekken. Dat de naam van Memphis Depay boven aan zijn verlanglijstje staat is geen geheim… Volgens ‘transferexpert’ Gianluca Di Marzio wil de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal echter nóg een aanvaller van Olympique Lyon hebben. Hij zou namelijk op een samenwerking met Moussa Dembélé mikken, die onlangs twee doelpunten maakte als invaller in de Champions League, waardoor de Fransen stuntten en Manchester City uitschakelden. Voorzitter Jean-Michel Aulas van de Ligue 1-topclub voelt naar verluidt helemaal niks voor het plannetje van Koeman en vraagt méér dan 100 miljoen euro voor Memphis en zijn teamgenoot. Dat bemoeilijkt de zaken, want Barça heeft eigenlijk helemaal geen budget voor mega-aankopen.

12 miljoen voor Marin de hoofdprijs?

  • Zeker
  • Nee
550+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
135+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
127+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
120+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
66+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
342+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
71+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
104+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
323+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
91+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1333+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
515+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
820+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
222+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie