TRANSFERUURTJE: Ajax-droom verpest, Messi heeft bestemming gekozen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-droom verpest, Messi heeft bestemming gekozen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft een balletje opgegooid bij zijn publiekslieveling Luis Suárez, die mag vertrekken van FC Barcelona. De kans dat de Uruguayaan daadwerkelijk naar de Johan Cruijff ArenA komt is echter bijzonder klein. Inter Miami CF maakt veel meer kans op zijn handtekening. Dat is in ieder geval wat de Engelse krant The Independent claimt op woensdagochtend. Het medium meldt dat David Beckham hoogstpersoonlijk contact heeft gezocht met Suárez om te peilen hoe hij tegenover een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer staat. En het antwoord van de spits heeft de voormalige voetballer van onder meer Real Madrid en Manchester United naar verluidt positief gestemd. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet gisteren al weten over een mogelijke terugkeer: “Laat ik het zo zeggen: de kans dat Suárez komt, is vrij klein. Dat is een duidelijk antwoord, denk ik. Of er contact is geweest met hem? Dat hebben we met meerdere ex-Ajacieden. Dat is logisch, dat moet je ook onderhouden.”

Feyenoord heeft zijn selectie voor het nieuwe Eredivisie-seizoen nog niet rond. Volgens het Algemeen Dagblad werkt technisch directeur Frank Arnesen momenteel namelijk aan twee transfers, en mogelijk kunnen we snel witte rook verwachten boven De Kuip. De krant onthult op woensdagochtend: “Op de achtergrond werkt technisch directeur Frank Arnesen nog altijd aan de komst van João Carlos Teixeira. De 27-jarige Portugees wacht volgens de Deen op groen licht van de voorzitter van Vitória Guimarães om naar Rotterdam te mogen verkassen.” Men vervolgt: “Arnesen is ook bezig met een rechtsbenige centrale verdediger. Geen overbodige luxe, omdat Sven van Beek voor maanden is weggevallen en Eric Botteghin straks bij de competitiestart tegen PEC Zwolle geschorst zal moeten toekijken.”PSV ronde gisteren de huurtransfer van Yvon Mvogo van RB Leipzig naar het Philips Stadion af, maar is nog lang niet klaar op de markt. Oefenmeester Roger Schmidt verwacht in de aankomende weken meerdere nieuwe gezichten te mogen begroeten op De Herdgang. Dat werd gisteren ook niet weerlegd door technisch manager John de Jong. Het Eindhovens Dagblad concludeert: “De Jong sprak niet tegen dat PSV de zinnen heeft gezet op de Koreaanse verdediger Kim Min-Jae, die momenteel in China speelt en voorheen met Schmidt heeft gewerkt. De trainer zag ook een hernieuwde samenwerking met Kevin Kampl (RB Leizpig) helemaal zitten, maar dat is voor PSV financieel niet haalbaar. PSV jaagt ook nog op een linksback en middenvelder en wil bij voorkeur nog een aantal spelers doorselecteren.”

Buitenland:

Lionel Messi heeft een transferverzoek ingediend bij FC Barcelona en claimt transfervrij te kunnen vertrekken uit het Camp Nou-stadion. Nu is het echter de grote vraag waar de superster uit Argentinië zijn carrière precies gaat vervolgen. Het begint er meer en meer op te lijken dat de aanvaller zijn keuze al lang en breed heeft gemaakt. Journalist Marcelo Bechler, die in 2017 als eerste wist te melden dat Neymar naar Paris Saint-Germain zou transfereren, meldt namelijk via Twitter dat Messi maar naar één club wil: het Engelse Manchester City. Catalunya Ràdio weet daarnaast te melden dat de Argentijn vlak na de 2-8 vernedering tegen Bayern München in de Champions League al contact opnam met oefenmeester Josep Guardiola om een overstap bespreekbaar te maken. De Braziliaanse tak van ESPN maakt het nog wat bonter en stelt dat Messi met zijn voormalige teammaatje Neymar heeft gebeld om hem te vragen om ook naar het Etihad Stadium te komen.

Dat James Rodríguez voor een vertrek staat bij zijn werkgever Real Madrid zal helemaal niemand verbazen, want hij komt al een tijdje niet voor in de plannen van oefenmeester Zinédine Zidane. De toekomst van de Colombiaan ligt vermoedelijk bij Everton. Voetbal International schrijft namelijk: “James Rodríguez lijkt hard op weg naar Engeland. Volgens verschillende media is de aanvallende middenvelder dicht bij een overstap naar Everton, waar hij opnieuw kan samenwerken met Carlo Ancelotti. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Real Madrid. James heeft bij die club een minder goede relatie met Zinédine Zidane en mag vertrekken. Everton zou dus weleens zijn volgende bestemming kunnen gaan worden.”

Zie jij Messi naar City transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie