Ten Hag kan ogen niet geloven: “Daar kwam alles bij elkaar”

Foto: Ten Hag kan ogen niet geloven: “Daar kwam alles bij elkaar”

Ajax won op zaterdag met 4-1 van Red Bull Salzburg in een oefenpotje en oefenmeester Erik ten Hag is het meest tevreden over het eerste kwartier ná rust. Volgens de coach speelden de Amsterdammers toen helemaal perfect.

Over de eindstand zegt hij allereerst op de clubwebsite: “Dat is een zeer overtuigende uitslag. Ik denk dat we zo ook gespeeld hebben. We hebben fantastisch laten zien waar we aan bouwen, waar we deze week aandacht aan hebben gegeven. Op deze manier maken we erg goede stappen in de voorbereiding.”

In de eerste helft kreeg Ajax veel grote kansen: “Bij rust hadden we eigenlijk al met 4-1 voor moeten staan. De echte scherpte was er niet, maar dat is normaal: we hebben heel hard getraind, dus dat die frisheid er niet helemaal is, is logisch. Maar ik ben heel tevreden over ons speelplan. Wat dat betreft hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt en daar kunnen we op voortborduren.” In het eerste kwartier na rust liep het dus perfect: “Daar kwam alles bij elkaar. Pressie, tegenpressie, restverdediging, de opbouw, het spel aan de bal… alles was uitstekend in die fase. We hebben veel gewerkt aan de omschakeling en daar hebben we echt stappen in gezet. Ook conditioneel. Hier kunnen we nu op verdergaan.”

Ten Hag sluit af: “Al met al heb ik een heel erg goed gevoel aan dit trainingskamp overgehouden. Dit is een omgeving waar ik graag kom met mijn ploegen, want het geeft energie. Ik kan hier onder uitstekende omstandigheden werken: dankzij de velden, het hotel, alle faciliteiten, de omgeving en de alternatieve programma’s die je kan aanbieden. We zijn dichter naar elkaar toegegroeid. Dat geldt voor de spelersgroep, maar ook de staf eromheen. Alles bij elkaar is het een hele vruchtbare week geweest.”

Perfect kwartiertje?

  • Zeker
  • Nee, vind ik niet
981+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie