KNVB brengt maatregelen voor wedstrijden binnen 1.5 meter-samenleving bekend

Foto: KNVB brengt maatregelen voor wedstrijden binnen 1.5 meter-samenleving bekend

De KNVB heeft vanmiddag de lijst met maatregelen voor het afleggen van wedstrijden in de nieuwe ‘1.5 meter-samenleving’ gepresenteerd. Deze regels zullen gelden bij oefenwedstrijden richting het nieuwe Eredivisie-seizoen, dat in het weekend van 12 september van start gaat.

De KNVB noemt het een ‘tussenstop’ richting volle stadions: de stadions mogen immers slechts deels gevuld worden, zodat de anderhalvemeterregel gehandhaafd kan worden. Dat houdt onder meer in dat enkel de thuisspelende ploeg fans in het stadion zal hebben, zo valt te lezen in een tachtig pagina’s tellend nieuw protocol. De KNVB vermoedt dat stadions in totaal voor zo’n 15 tot maximaal 35% gevuld kunnen gaan worden straks.

De voetbalbond benadrukt verder dat er gehoopt wordt zo snel mogelijk weer in volle stadions te kunnen spelen, maar dat er ook net zo snel weer teruggegrepen kan worden naar strengere maatregelen, mocht het virus zich toch weer verder verspreiden – of de 1.5 meter-regel genegeerd worden door aanwezige fans.

Het volledige protocol, dat in samenwerking met veiligheidscoördinatoren en Supporter Liaison Officers van BVO’s uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, het supporterscollectief, de Eredivisie CV, CED, FOX en de KNVB zelf tot stand is gekomen, zal vanavond om 19:00 uur gepresenteerd worden. Over het ‘zangverbod’ dat door Mark Rutte in het leven werd geroepen, heeft de KNVB nog géén definitief oordeel geveld.

Is dit protocol te handhaven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik vrees van niet..
417+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie