TRANSFERUURTJE: Coup bij Ajax, 50 miljoen euro voor PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Coup bij Ajax, 50 miljoen euro voor PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Donny van de Beek leek lange tijd op weg te zijn naar Real Madrid, maar opeens heeft Manchester United de beste papieren om de middenvelder over te nemen van Ajax. Vermoedelijk zullen de Amsterdammers echter wel coronakorting moeten verstrekken. Volgens het dagblad The Times zou CEO Ed Woodward namelijk hopen op een deal van om en de nabij 40 miljoen euro. Dat is ongetwijfeld eventjes slikken voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, want eigenlijk lag er een akkoord op tafel met Real ter waarde van 55 miljoen euro. De Koninklijke drukt echter maar niet door en daarom ligt United dus op poleposition voor de handtekening van Van de Beek.


Volgens het Italiaanse medium Radio Kiss Kiss is er een kans dat Donyell Malen in de aanstaande zomertransferperiode bij PSV vertrekt. Napoli zou in ieder geval bij Mino Raiola (de zaakwaarnemer van de spits) hebben aangegeven concreet geïnteresseerd te zijn. Voorzitter Aurelio De Laurentiis onderhoudt een goede band met de beruchte spelersmakelaar naar aanleiding van de transfer van Hirving Lozano van het Philips Stadion naar San Paolo. Een klein jaartje geleden betaalde Napoli liefst 36 miljoen euro voor de Mexicaanse vleugelspits, al valt de aanvaller nogal tegen in Napels en mag hij volgens het geruchtencircuit al vertrekken. Desondanks zou de huidige nummer vijf van de Serie A dus in de markt zijn voor Malen. De bovengenoemde bron stelt dat PSV een vraagprijs van 50 miljoen euro hanteert voor zijn pareltje en bovendien zouden de Eindhovenaren geen coronakorting willen geven.

Feyenoord lijkt er wel voor open te staan om Nicolai Jörgensen de deur uit te doen. Het Turkse Göztepe SK wil de spits op huurbasis naar de Süper Lig halen, maar de clubleiding in Rotterdam lijkt meer te voelen voor een verkoop. Eigenlijk schrijft de Deen natuurlijk een ontzettend triest verhaal. Een paar jaar geleden kwam Newcastle United namelijk op de proppen met een bod van maar liefst 17 miljoen euro voor de handtekening van Jörgensen. De toenmalige technisch directeur Martin van Geel besloot echter om deze aanbieding in de prullenmand te deponeren. En vervolgens ging het helemaal mis met de carrière van de aanvaller, die steeds vaker geblesseerd raakte. Als Jörgensen op het veld verscheen in De Kuip liep hij er een beetje plompverloren bij en het scoren leek hij verleerd te zijn. In het voorbije seizoen scoorde de Deen vijf keer in achttien officiële wedstrijden voor Feyenoord en het mag daarom géén verrassing heten dat zijn marktwaarde is gekelderd. Had de traditionele topclub hem maar voor veel geld verkocht aan Newcastle… Op dit moment kunnen de Rotterdammers hoogstens 3,5 miljoen euro krijgen voor hun spits.

Buitenland:

FC Barcelona heeft zijn financiële huishouding totáál niet op orde. De spelers van de Catalanen gingen eerder al akkoord met een salarisverlaging vanwege de coronacrisis en het ziet ernaar uit dat ze nu nóg meer van hun loon in moeten leveren… Het ziet er namelijk naar uit dat Barça rode cijfers gaat schrijven over het huidige voetbalseizoen. Volgens de krant Marca is de nood zelfs zo hoog dat de grootmacht nog voor eind juni 70 miljoen euro moet verdienen met spelersverkopen om de begroting sluitend te krijgen. Er zijn verschillende voetballers die hiervoor in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld Ousmane Dembélé, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Nélson Semedo en Júnior Firpo. Maar eigenlijk is vrijwel niemand zijn plekje zeker, behalve misschien Lionel Messi, Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en Ansu Fati.


Martin Ödegaard speelt dit seizoen op uitleenbasis voor Real Sociedad, maar is officieel eigendom van Real Madrid. Dat zou kunnen besluiten om hem terug te halen, al geldt de huurovereenkomst tussen de beide genoemde clubs eigenlijk voor twee jaar. Volgens El Mundo Deportivo houdt de talentvolle Noor er een duidelijke mening op na: hij wil alléén terugkeren naar het Estadio Santiago Bernabéu als hij daar belangrijk kan zijn. Ödegaard, die eerder voor de beide Eredivisie-clubs sc Heerenveen en Vitesse uitkwam, heeft geen zin om tweede viool te spelen op de bank van De Koninklijke, want hij is van mening dat dit zijn ontwikkeling zou remmen. Op dit moment ziet het ernaar uit dat Luka Modric ook na de zomer nog te bewonderen is bij de Madrilenen, ondanks zijn behoorlijk hoge leeftijd van 34 jaar. En dat maakt het dat de beslissing van Ödegaard eigenlijk best makkelijk: hij neigt naar een langer verblijf in Baskenland.

Vind jij 50 miljoen euro een mooi bedrag voor Malen?

  • Ik wel
  • Ik niet
1105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
42+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
52+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
253+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
51+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
211+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
79+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
742+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
160+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
343+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
746+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
197+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
321+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
335+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie