Doelpuntenfestijn in Allianz Arena: Bayern trekt aan langste eind

Bayern München leek op zaterdagavond makkelijk van Eintracht Frankfurt te gaan winnen, maar twee doelpunten van Martin Hinteregger brachten wat leven in de brouwerij. Toch was het Der Rekordmeister dat aan het langste eind trok.

In de openingsfase van het duel in de Allianz Arena was de thuisploeg heer en meester en kregen Benjamin Pavard, Ivan Perisic en Robert Lewandowski grote kansen. Zij verzuimden echter om de 1-0 op het scorebord te zetten, al was dat in het geval van de Pool wat ongelukkig, want hij raakte de lat. Leon Goretzka brak de ban na zeventien minuten spelen: Thomas Müller gaf laag voor en de middenvelder was het eindstation.

Bayern ging door met aanvallen en een paar minuten voor rust zorgde Müller zelf voor de 2-0. De spelers van Eintracht dachten eventjes aan buitenspel, maar daar was geen sprake van en de goal telde dus gewoon. Vlak na rust léék Lewandowski vervolgens het winnende doelpunt te maken door de bal beheerst in te koppen, maar toen gebeurde er wat onverwachts.

Hinteregger nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde twee keer in drie minuten tijd, beide keren uit een hoekschop. Vijf minuten later stelde Bayern echter al weer orde op zaken: vleugelverdediger Alphonso Davies maakte gebruik van defensieve wanorde bij Eintracht. De man die het eerder een stukje spannender maakte, Hinteregger dus, was een kwartiertje voor tijd juist de schlemiel: hij zorgde voor de 5-2 met een eigen doelpunt.

Scoreverloop: 1-0 (17′) L. Goretzka, 2-0 (41′) T. Müller, 3-0 (46′) R. Lewandowski, 3-1 (52′) M. Hinteregger, 3-2 (55′) M. Hinteregger, 4-2 (61′) A. Davies, 5-2 (74′) M. Hinteregger (eigen goal)