Julio Ricardo Cruz legt uit waarom hij voor Feyenoord koos

Foto: Julio Ricardo Cruz legt uit waarom hij voor Feyenoord koos

Julio Ricardo Cruz koos in de zomer van 1997 voor een transfer van het Argentijnse River Plate naar de Eredivisie-topclub Feyenoord. Op dat moment wist de spits eigenlijk maar weinig van Nederland, al was ons voetbal wel bij hem bekend.

In een interview met ELF Voetbal vertelt Cruz: “In Buenos Aires wonen zo’n twintig miljoen mensen als je aangrenzende steden ook meetelt. Verhuizen naar Nederland was dus wel een grote verandering, ja. Ik kende Nederland eigenlijk niet zo goed, maar volgde het international voetbal natuurlijk wel. Die twee (Romário en Ronaldo, red.) wisten hun stempel te drukken op het mondiale voetbal en hadden hun eerste stappen in Nederland gezet. Dat wilde ik ook.”

Het leven in Rotterdam beviel hem eigenlijk wel: “Ik krijg nog steeds kippenvel als ik denk aan mijn ontvangst in De Kuip. De helikopter in een vol stadion was typerend voor een warm welkom bij de club waarvan ik nog steeds houd. Ik voelde me thuis en ben erg goed opgevangen. Daar ben ik iedereen nog steeds dankbaar voor. We hadden bijvoorbeeld twee tolken de eerste maanden en iedereen wilde ervoor zorgen dat mijn vrouwe en ik het goed voor elkaar hadden.”

Er kleefde eigenlijk maar één nadeel aan zijn verblijf in De Kuip: “Het was koud! God, wat heb ik het koud gehad.” Daar voegt hij nog aan toe: “Ik vond het lastig om me aan te passen en stipt op tijd te komen. Dat is typisch Nederlands. In principe had ik twintig minuten nodig om van mijn huis naar De Kuip te rijden, maar soms stond zo’n ophaalbrug ineens open en duurde het langer waardoor ik te laat kwam.”

Bewaar jij goede herinneringen aan zijn verblijf bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
642+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie