‘Eredivisie-clubs denken aan bijzondere ontknoping’

Foto: ‘Eredivisie-clubs denken aan bijzondere ontknoping’

De KNVB gaat met clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kijken naar een oplossing nu er vrijwel zeker niet meer gevoetbald gaat worden voor 1 juni. Volgens het Algemeen Dagblad liggen er twee belangrijke scenario’s op tafel.

De krant noemt twee opties: het seizoen schrappen en feitelijk opnieuw beginnen óf de huidige ranglijst als uitgangspunt nemen. “Complicatie: Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de rest. Bovendien kun je discussiëren of je een gelijke eindstand dan op basis van doelsaldo bepaalt, ofwel op basis van onderling resultaat. Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt.”

Ook in de staart van de ranglijst zal er een beslissing genomen moeten worden. Volgend seizoen met twintig clubs beginnen bijvoorbeeld, maar weet het AD: “In de vergaderingen van de laatste dagen is ook geopperd om het seizoen te beslissen met alternatieve play-offs. Bijvoorbeeld een dubbele finale om de landstitel, een toernooi om de overige Europese plekken, en uitgebreidere promotie/degradatie play-offs.”

Dat brengt wel haken en ogen met zich mee. “Je kunt niet zomaar halverwege een seizoen het competitieformat veranderen. Daarnaast is het maar zeer de vraag of er in juni wél gevoetbald mag worden. In dat geval is een alternatief seizoensslot op voorhand kansloos”, aldus het AD, dat niet uitsluit dat de UEFA een collectieve beslissing neemt.

Afsluiten met een play-offsysteem?

  • Een goed idee
  • Een slecht idee
1763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie