TRANSFERUURTJE: Blind laat Ajax schrikken, prijskaartje Dumfries onthuld

Foto: TRANSFERUURTJE: Blind laat Ajax schrikken, prijskaartje Dumfries onthuld

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Ajax krijgt in de aankomende zomer te maken met een exodus, dat staat eigenlijk al vast. Hakim Ziyech vertrekt naar Chelsea en ook Donny van de Beek, André Onana, Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest en David Neres denken aan een transfer. Daley Blind voegt zich nu bij dit rijtje namen. Hij vertelt namelijk in een interview met Voetbal International: “Ik ben deze week dertig geworden. Dat is nog redelijk jong. Als er iets komt waar ik me goed bij voel, zal ik niet op voorhand nee zeggen.”

De kans is groot dat Denzel Dumfries na dit seizoen vertrekt bij PSV. Volgens het Algemeen Dagblad kunnen de Eindhovenaren in ieder geval een aardig zakcentje aan hem verdienen. “De marktwaarde van Dumfries wordt geschat op zo’n 15 à 20 miljoen euro. Het komende EK kan die raming nog beïnvloeden”, zo klinkt het.

Feyenoord zou graag zien dat Orkun Kökcü zijn contract bij de club gaat verlengen. Deze week gaan de Rotterdammers opnieuw in gesprek met zijn management. Naar verluidt gaat Feyenoord deze week nog een nieuwe poging ondernemen om de Turk langer aan zich te binden, zo meldt Voetbal International.

Feyenoord heeft een nieuw doelwit op de transfermarkt, zo weet het medium BN/De Stem te melden op de woensdagochtend. De Rotterdammers zouden namelijk nadrukkelijk hengelen naar de diensten van Jan Paul van Hecke van NAC Breda, evenals AZ en FC Utrecht.

[b]Buitenland:[/b]

AA Gent-aanvaller Jonathan David wordt door veel clubs begeerd, zo ook door Ajax. Toch weigert hij zich daar vooralsnog mee bezig te houden. “Er staat nog niets vast. Maar ik kan iedereen geruststellen: die transfergeruchten doen mij niets. Ik concentreer mij op de Play-Offs en mijn makelaar houdt zicht met de rest bezig. Als het zover is, zal ik met de club en mijn makelaar overleggen”, vertelt hij tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Het begint er meer en meer naar uit te zien dat Georginio Wijnaldum wel eens zou kunnen gaan vertrekken bij Liverpool in de aankomende zomertransferwindow. De Reds zouden namelijk concreet geïnteresseerd zijn in Thomas Partey van Atlético Madrid. Volgens het medium Cadena SER is de belangstelling van de gedoodverfde Premier League-kampioen alleszins serieus te noemen. De 26-jarige middenvelder uit Ghana heeft een transferclausule in zijn contract staan waardoor hij het Estadio Wanda Metropolitano voor 50 miljoen euro mag verlaten en dat is een geldsom die wel te betalen is voor Liverpool. Mogelijk hebben de Engelsen zelfs al een bod uitgebracht.

Wat moet Kokcu doen?

  • Verlengen
  • Vertrekken
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
57+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
256+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
762+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
350+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
750+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
199+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie