FC Utrecht deelt Ajax volgende dreun uit en bereikt bekerfinale

Foto: FC Utrecht deelt Ajax volgende dreun uit en bereikt bekerfinale

FC Utrecht heeft voor de zevende keer in de clubhistorie de finale van de KNVB Beker bereikt. In eigen huis werd een zwalkend Ajax met 2-0 opzij gezet, dat de zeer matige reeks van de laatste weken doorzet. Sander van de Streek had een belangrijk aandeel in het succes van de Domstedelingen.

De crisis bij Ajax wordt hier alleen nog maar groter door. De voorbereiding richting de halve eindstrijd verliep in crisissfeer na recente dompers tegen Heracles, Getafe en AZ. Voor de ontmoeting met Utrecht had trainer Erik ten Hag wederom de nodige wijzigingen aangebracht in het dolende team: Perr Schuurs en Carel Eiting werden geslachtofferd voor Edson Álvarez en Jurgen Ekkelenkamp. Daley Blind schoof door naar het middenveld en wisselde van positie met Lisandro Martínez.Getuige de start van het bekerduel in de Domstad was deze omzetting niet de zo welkome pasklare oplossing voor het zoekende Ajax. FC Utrecht, dat met een nederlaag tegen RKC Waalwijk ook een beroerde generale repetitie had gekend, was via onder anderen Simon Gustafson dicht bij een snelle openingstreffer.

 Aan de andere kant deden Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico van zich spreken, maar het bleek niet de voorbode van betere tijden voor de Amsterdammers. Sterker nog, na ruim een half uur pakten juist de donkere wolken samen voor de Amsterdammers. Sander van de Streek verlengde in alle vrijheid een vrije trap van Gustafson met het hoofd. Het betekende niet alleen de 1-0 voor FC Utrecht maar was ook een bewijs voor de gebrekkige afstemming in de Amsterdamse defensie.

FC Utrecht verzuimde voor rust Ajax nog meer pijn te doen. De gemiste kansen voor Gustafson en Gyrano Kerk boden de Amsterdamse gasten nog zicht op een ontsnapping. De ploeg van Ten Hag toonde na rust wel de aanvalsdrang om de volgende deceptie te ontwijken, maar het ontbrak aan het creëren van kansen.

Álvarez liet zich na ruim een uur verleiden tot een onreglementaire actie om Van de Streek af te stoppen. Scheidsrechter Björn Kuipers achtte een strafschop op zijn plaats als straf. Gustafson toonde zich de specialist en zette FC Utrecht verder op koers van de finale.

Het bleek de genadeklap voor Ajax, dat zo in een tijdsbestek van twee weken de kansen op twee prijzen (de Europa League en de KNVB-beker) verspeelde. Alleen de titel rest nog als prijs voor de Amsterdammers. FC Utrecht kan zich opmaken voor de finale in De Kuip. Donderdag wordt duidelijk welke tegenstander de Domstedelingen treffen. NAC Breda gaat dan op bezoek bij Feyenoord met als inzet een plek in de eindstrijd.

Is er nu sprake van een grote crisis bij Ajax?

  • Ja, dat lijkt me wel
  • Vind ik nog niet
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
85+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
108+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
107+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
44+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
60+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
330+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
102+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
302+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1205+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
476+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
808+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
214+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie