Erling Haaland alweer belangrijk voor Noorwegen

Erling Haaland was afgelopen woensdagavond toch wel een plaag voor Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, de centrumverdedigers van het Nederlands elftal. Op zaterdagavond was hij wéér belangrijk voor Noorwegen, dit keer door te scoren tegen Letland (0-2).

In de twintigste minuut van de wedstrijd in het Daugava Stadium in de Letse hoofdstad Riga tekende de spits van Borussia Dortmund voor het openingsdoelpunt vanaf elf meter. De Noren kregen een strafschop na een onhandige overtreding van Raivis Jurkovskis op Kristian Thorstvedt, waarna Haaland de penalty benutte.

Letland was niet geheel ongevaarlijk en in de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die viel echter niet. Sterker nog, in de 66e minuut van het duel besliste Mohamed Elyounoussi de wedstrijd met de 0-2.

Noorwegen heeft nu tien punten in Groep G van de WK-kwalificatie, drie punten meer dan Oranje. Dat komt echter nog in actie tegen Montenegro.

Scoreverloop: 0-1 (20′) E. Haaland, 0-2 (66′) M. Elyounoussi