Girona loopt averij op in Baskenland

Girona is er maandagavond niet in geslaagd om de kloof met Real Madrid te verkleinen. De nummer twee van de Spaanse LaLiga ging op bezoek bij Athletic Bilbao zelfs onderuit: 3-2.

Real Madrid loopt uit op naaste achtervolger

Real Madrid bleef zondag steken op een 1-1 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. De werkgever van de afwezige Daley Blind kreeg zodoende de kans om de achterstand te halveren tot drie punten, maar slaagde daar niet in. Een snel doelpunt van Álex Berenguer bleek de voorbode voor een zware avond voor Girona.

Viktor Tsygankov bracht Girona na rust nog wel langszij. De stuntploeg dacht daarmee zelfvertrouwen te tanken, maar niets bleek minder waar. In het openingskwartier van de tweede helft scoorde Berenguer nogmaals en Inaki Williams tilde de marge zelfs naar twee doelpunten.

Eric García maakte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer. Verder kwam Girona echter niet, waardoor Real Madrid ondanks het eigen puntenverlies zelfs uitloopt op de grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Á. Berenguer, 1-1 (49′) V. Tsygankov, 2-1 (56′) Á. Berenguer, 3-1 (60′) I. Williams, 3-2 (75′) E. García