‘Ajax-misser op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax-misser op transfermarkt’

Nicolás Tagliafico werd de laatste dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax. De Amsterdammers leken nog, naast Jordan Henderson, een ervaren speler toe te willen voegen aan de selectie. De naam van de Argentijn viel daardoor met enige regelmaat, maar een transfer kwam niet van de grond. Een ‘doodzonde’ vindt Valentijn Driessen.

Ajax vindt geen tweede routinier

Ajax versterkte zich eerder in het transferwindow al met Henderson, die transfervrij overkwam van Al-Ettifaq. De 33-jarige Engelsman moet voor meer ervaring en balans zorgen in het elftal van Ajax-trainer John van ‘t Schip. De oefenmeester vertelde na het gewonnen duel met Heracles Almelo (2-4), dat hij graag nog wel een ervaren speler aan zijn selectie wilde toevoegen.

Die wens ging echter niet in vervulling, al werd Tagliafico wel als mogelijke kandidaat genoemd. De Argentijn stond afgelopen zomer al op het lijstje bij toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn, maar toenmalig technisch directeur Sven Mislintat liet de linksback links liggen. De 31-jarige linkspoot kent een moeizaam seizoen bij Olympique Lyon en ontbrak afgelopen weekeinde in de selectie voor het duel met Stade Rennes.

Streep door Tagliafico-deal

Dat zorgde voor enige hoop bij de Ajax-fans, maar van een terugkeer kwam het niet. In De Telegraaf noemt Driessen dat een ‘doodzonde’. “Bij Ajax zochten ze nog een ervaren speler, maar dat gaat volgens mij niet door. Tagliafico hadden ze misschien kunnen ophalen in Lyon, maar volgens mij is daar een streep doorheen gezet. Hij vraagt ook veel te veel salaris.” De Argentijn heeft bij Lyon nog een contract tot medio 2025, waardoor mogelijk de Fransen komende zomer wel zaken willen doen. Van ‘t Schip zal het daardoor de rest van het seizoen moeten doen met Borna Sosa en Ar’jany Martha.

Moet Feyenoord komende zomer opnieuw aankloppen voor Tagliafico?

  • Ja
  • Nee
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie