‘Noem eens twee zwakke interlands van Cillessen’

Foto: ‘Noem eens twee zwakke interlands van Cillessen’

Het gaat niet zo heel goed met het Nederlandse keepersgilde. Tim Krul is gedegradeerd, Marco Bizot blundert erop los en Jasper Cillessen heeft geen vaste basisplek bij zijn werkgever Valencia. Ronald Waterreus breekt echter een lans voor de laatstgenoemde goalie.

In Het Parool vertelt de oud-doelman: “Maar noem nou eens twee zwakke interlands van Jasper Cillessen in de laatste jaren. Ik bedoel maar, dat lukt je niet. Wat ik wil zeggen: dit is ook een momentopname. Ik geloof niet dat de achterhoede van Oranje zich grote zorgen maakt, omdat we zulke slechte keepers hebben. Dat is namelijk niet zo.”

Over écht topkeepers beschikken we niet meer… “Maar langs welke lat wil je een keeper leggen? In mijn tijd was Van der Sar de norm: vergeleken bij hem kwam iedereen wel iets tekort. Maar vergeet niet dat Edwin uitzonderlijk was, hè? Een keeper van dat niveau heeft geen enkel land continu, zeker niet decennia achter elkaar. Je hebt altijd tussenfases. Daar zitten wij met Oranje volgens mij ook in.”

Waterreus sluit af: “Het kan heel snel kantelen. Oók ten gunste van Oranje, hoor. Cillessen verloor zijn plek bij Valencia door een blessure, dat kan volgende week weer anders zijn. En wie weet is Bijlow over een half jaar zó consequent goed, dat De Boer onmogelijk om hem heen kan. Dan praten we meteen heel anders over onze Nederlandse keepers.”

Heeft hij een punt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet…
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie