De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Champions League finale!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Champions League finale!

Het weekend is weer begonnen en de Europa League is beslist en het was een heerlijke strijd tussen Luuk de Jongs Sevilla en Stefan de Vrij’s Internazionale. Toch is het slechts het voorafje met het oog op het weekend. De finale van de Champions League wordt namelijk gespeeld en die wil je niet missen!



Zaterdag 22 augustus



Het einde van de vakantiemaanden breekt voor vele jongeren aan en ook het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. Toch proberen we die gedachte zoveel mogelijk voor je te onderdrukken. Dankzij een Duits toernooi komt Feyenoord twee keer op dezelfde dag in actie, waarvan één wedstrijd een absolute kraker te noemen valt. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 augustus hieronder:


15.55 uur op Ziggo Sport: Red Bull Salzburg – Ajax (vriendschappelijke wedstrijd), 16.45 uur op FOX Sports 1: Borussia Dortmund – Feyenoord, 18.00 uur op FOX Sports 1: MSV Duisburg – Feyenoord. 20.00 uur op FOX Sports 1: ADO Den Haag – Vitesse


Voordat Feyenoord het veld betreedt, is het eerst Ajax dat in actie komt. Via een oefenwedstrijd komt de club van Ten Hag in actie tegen Red Bull Salzburg. De club uit Oostenrijk werd afgelopen seizoen kampioen en dus verwachten we een bikkelharde strijd om te zien wie de absolute kampioen is.



De bal begint om 16.45 uur te rollen in de Schauinsland-Reisen-Arena, maar zal ook alweer vrij snel stil liggen. Feyenoord doet namelijk mee aan de Cup of Traditions, een speciaal toernooi dat door gastheer MSV Duisburg wordt georganiseerd. In het toernooi duren wedstrijden slechts een half uurtje.



Toch neemt het niet weg dat de Rotterdammers oog in oog komen met Borussia Dortmund. Waar het in de afgelopen maanden nog even leek op een strijd tussen de Duitse club uit Dortmund en Bayern München, wist Borussia het kampioenschap toch niet te winnen. Wel betekent het dat Feyenoord een zware kluif te wachten staat en dus kijken we absoluut uit naar de (korte) pot.



Ook ADO Den Haag komt in actie als onderdeel van de Eredivisie Comeback. Hierin nemen de Hagenezen het op tegen Vitesse, waaruit zal blijken wie van de middenmoters de hogere verwachtingen schept voor het komende seizoen. In het weekend van 11 september gaat de Eredivisie officieel namelijk weer van start en dus moet er nog volop geoefend worden om het maximale mogelijk te maken.




Zondag 23 augustus



Op zondag 23 augustus is het dan eindelijk zover: de finale van de Champions League staat op het programma. In misschien wel het meest bizarre jaar ooit in de geschiedenis van het voetbal komt er dan eindelijk een einde aan de rit. Het is dan ook bijna een bijzaak dat De Comeback op FOX Sports verder gaat met nieuwe oefenwedstrijden. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 23 augustus hieronder:


12.15 uur op FOX Sports 1: PSV – sc Heerenveen (V), 20.30 uur op Ziggo Sport: PSG – Bayern München


De comeback van de Eredivisie is in volle gang en wordt op zondag vervolgt in de vrouwencompetitie. PSV neemt het in eigen huis namelijk op tegen sc Heerenveen. Voor voetbalfans is het een kans om Sari van Veenendaal weer in actie te zien, want die staat vanaf dit seizoen weer onder een lat van Nederlandse bodem. Ze kwam over van Atlético Madrid naar PSV.



Toch is het de wedstrijd die het weekend afsluit waar we het meest naar uitkijken. De Champions League wordt namelijk beslist in een titanenstrijd. Paris Saint-Germain won op dinsdagavond overtuigend van RB Leipzig met 0-3. De kampioen van Frankrijk was simpelweg een maatje te groot voor de Duitse ploeg.



De tegenstander voor PSG komt net als in de halve finale van Duitse bodem. Dit keer is het alleen wel de landskampioen van de Bundesliga die verslagen moet worden. Bayern München is in bloedvorm, dus zal PSG alles uit de kast moeten halen om de winst binnen te slepen. Wie er met de winst vandoor zal gaan, zullen we zondagavond zien. 

Wie wint de Champions League

  • Paris Saint-Germain
  • Bayern München
76+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie