Kuipers verbaasd over commotie in Rusland: “Die heet ook Leonid”

Foto: Kuipers verbaasd over commotie in Rusland: “Die heet ook Leonid”

Björn Kuipers is in Rusland groot nieuws, nadat hij via een appje aan Rubin Kazan-trainer Leonid Slutsky liet weten wat hij van een penaltysituatie vond. Daarmee zou hij scheidsrechter Ivanov hebben afgevallen.

“Ik kreeg inderdaad een appje met de vraag wat ik van de beelden vond”, beaamt Kuipers aan Voetbal International. “Ik zeg: ‘Moeilijke situatie, keeper speelt niet de bal, dus strafschop zou mijn voorkeur hebben. Het is zo geen zwart-wit situatie, dus hiervoor ook geen VAR-interventie.’ Het is simpel: in zo’n geval steun ik altijd de beslissing van de scheidsrechter.”

Kuipers vond de vraag echter niet gek. “Ik krijg zulke vragen veel meer als ik zelf niet fluit, of ik dan even mijn mening wil geven? Maar zeg je nou dat deze app van Slutsky kwam? Er staat Leonid onder, inderdaad, maar ik leefde in de veronderstelling dat dit afkomstig was van iemand van de Russische voetbalbond, een scheidsrechtersbegeleider uit Rusland met wie ik wel eens gewerkt heb. Die heet ook Leonid.”

De scheidsrechter vindt daarom niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. “Het enige dat ik heb gedaan, is antwoord gegeven op een vraag en een situatie beoordeeld, zonder dat ik wist dat het bericht van Leonid Slutsky kwam en dat hij er ook mee naar de media zou gaan. Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat ze in Rusland dan mijn mening blijkbaar op waarde schatten.”

Heeft Kuipers goed gehandeld?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
150+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie