City veegt kampioen Liverpool compleet van de mat

Liverpool is donderdagavond met beide benen op de grond gezet. In de eerste wedstrijd als landskampioen werd de formatie van Jürgen Klopp compleet van de mat geveegd door Manchester City: 4-0.

City vormde bij opkomst van Liverpool een erehaag, maar daarna waren de festiviteiten ook echt voorbij. De ploeg uit Manchester zette de tegenstander vanaf minuut één onder hevige druk en had de pech dat een vroeg doelpunt van Gabriel Jesus wegens buitenspel werd afgekeurd. Aan de andere kant redde doelman Ederson op pogingen van Mohamed Salah en Roberto Firmino.

City werd regelmatig gevaarlijk, maar ontsnapte dankzij de paal (Salah) en Sadio Mané wist de rebound niet te verzilveren. De treffer viel kort voor de drinkpauze alsnog en wel in het voordeel van de thuisclub. Joe Gomez vloerde voormalig Liverpool-aanvaller Raheem Sterling binnen de zestien en Kevin De Bruyne maakte vanaf de strafschopstip geen fout: 1-0.

Nog voor rust verscheurde City Liverpool door uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Tien minuten voor de rust verdubbelde uitgerekend Sterling de marge door de bal achter doelman Alisson Becker te schuiven en vlak voor het rustsignaal pikte ook Phil Foden zijn doelpunt mee. Op aangeven van De Bruyne besliste hij het duel met het feestvarken uit de Merseyside.

Liverpool probeerde er nog wel iets van te maken, maar bleek niet bij machte om het nog spannend te maken. Dankzij Alex-Oxlade Chamberlain viel een schot van Sterling binnen. Riyad Mahrez zorgde diep in blessuretijd ook nog voor de 5-0, maar de VAR keurde deze af vanwege hands.

Scoreverloop: 1-0 (25′) Kevin De Bruyne (strafschop, 2-0 (35′) Raheem Sterling, 3-0 (45′) Phil Foden, 4-0 (66′) Alex Oxlade-Chamberlain