‘Ajax speelt Russische roulette: vertrek Brobbey, Taylor en Hansen dreigt’

Foto: ‘Ajax speelt Russische roulette: vertrek Brobbey, Taylor en Hansen dreigt’

Bij Ajax liggen er zoals bekend de nodige toptalenten vast, maar de vraag is voor hoelang nog. Nu jongens als Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey nog maar één jaar vastliggen, en grote Europese clubs nog meer dan goedkopere jongere talenten als zij zullen speuren vanwege de coronacrisis, dreigt een ongewenst afscheid van hen.

Dat stelt Ajax Showtime, dat vindt dat de Amsterdammers ‘Russische roulette speelt met zijn toptalenten’ die nog maar één jaar vastliggen. “Op die manier heeft Ajax plots niet meer de touwtjes in handen, maar moet het afwachten wat de spelers zelf willen. Zij zitten in de ideale positie om te luisteren en eisen te stellen. Taylor en Brobbey speelden bijvoorbeeld (mits fit) doorgaans altijd bij Jong Ajax, en hielden spelers op de bank (of zelfs de tribune) die voor miljoenen werden gehaald. Al deze jonge talenten spelen al van jongs af aan bij Ajax. Ze hebben allemaal in interviews al meermaals aangegeven dat Ajax hun club is en dat ze dolgraag in de ArenA willen spelen. Maar Ajax doet er voortaan goed aan om dat sentiment niet te makkelijk voor lief te nemen.”

“Misschien komt alles wel gewoon goed, maar tricky is het wel. Nu het seizoen 2020/2021 bijna begint, hadden alle spelers uit 2002 allang een meerjarig contract moeten hebben. Er had gefaseerd met één of twee talenten gesproken kunnen worden, maanden voordat ze achttien zouden worden. Gesprekken over toekomstperspectief, die nu nog gevoerd moeten worden bij velen van hen. Want wat Ajax met deze spelers precies wil, is in veel gevallen nog onduidelijk. Waar gaan ze spelen? Wie zijn hun concurrenten? Wat zijn de plannen over twee jaar? Het zijn vragen waar kamp-Gravenberch nu over in gesprek is en waar ook de andere talenten op zullen stuiten”, vervolgt Ajax Showtime.

“Juist dat toekomstperspectief is namelijk zo belangrijk, meer nog dan het feit dat deze talenten simpelweg een financiële boost verdienen nu ze vast bij Jong Ajax of zelfs Ajax 1 trainen en spelen. Want zelfs met zo’n financiële boost komt een Gravenberch nog lang niet aan het salaris van bijvoorbeeld de Zuid-Amerikanen. De A-selectie van Ajax is ondertussen overvol en de vraag is wie Ajax nog van de hand doet in deze coronatijden. De vraag is zodoende gerechtvaardigd: gaat Ajax voor de miljoenenaankopen zoals Kik Pierie, Edson Alvarez en Razvan Marin of kiest het voor de toekomst? De spelers die de club over drie jaar moeten dragen, zullen graag willen weten waar ze aan toe zijn en op dat front heeft Ajax de plank het afgelopen jaar redelijk misgeslagen..”

Vrees jij een snel vertrek van spelers als Hansen, Taylor en Brobbey?

  • Ja
  • Nee
667+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
54+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
65+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
29+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
42+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
267+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
91+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
227+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
807+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
164+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
363+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
757+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
325+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
343+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie