Verbeek en Sibon terug uit Australië: “Mag zelfs nog niet naar de wc”

Foto: Verbeek en Sibon terug uit Australië: “Mag zelfs nog niet naar de wc”

Na Gertjan Verbeek is ook zijn assistent-trainer bij Adelaide United, Gerald Sibon, vanuit Australië teruggekeerd naar Nederland. Steeds meer vliegvelden sluiten Down Under en een totale lockdown lijkt aanstaande. Bij de club werden de salarissen niet betaald en van de overheid krijgen alleen Australiërs financiële ondersteuning. Het avontuur voor onze landgenoten lijkt er dan ook op te zitten.

De terugreis naar Nederland was slopend was zeer pittig voor Sibon. “Het was niet één vlucht. We zaten ook niet in Melbourne of Sydney hè? De grote vluchtlijnen komen daarnaartoe, dus wij moesten eerst zorgen dat we in Melbourne of Sydney kwamen”, zegt de oud-spits bij FC Afkicken. “Dan zit je eerst hutjemutje en moet je daarna met een bus van de ene naar de andere terminal, ook weer allemaal boven op elkaar…”

Sibon houdt zich ook in Nederland goed aan richtlijnen. “Ik zie mijn gezin en ik kan in de tuin zitten – dat kan, nu het mooi weer is – maar ik ben nog niet in mijn eigen huis geweest. Ik mag zelfs niet naar de wc, mijn vrouw is daar ook wel redelijk strikt in”, lacht de 45-jarige Drent. “Stel je voor dat ik besmet ben: ik wil het niet aan iemand anders geven, dus ik blijf netjes op afstand. Twee weken volhouden, zolang ik zelf niet ziek word. Maar dat is voorlopig niet het geval.”

Verbeek (en Sibon) interessant voor Eredivisie-clubs?

  • Zeker
  • Niet echt…
137+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie