TRANSFERUURTJE: Megawinst Ajax, Bruma verbaast, Berghuis-ramp

Foto: TRANSFERUURTJE: Megawinst Ajax, Bruma verbaast, Berghuis-ramp

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Door de coronacrisis blijft de verwachte exodus bij Ajax vermoedelijk uit, maar dat de Amsterdammers sterkhouders gaan verliezen staat wel vast. Nicolás Tagliafico kiest bijvoorbeeld sowieso het hazenpad, al staat daar natuurlijk wel wat tegenover. Directeur voetbalzaken Marc Overmars betaalde in 2018 slechts 4 miljoen euro aan Independiente voor de linksback en op dit moment vertegenwoordigt de Argentijn een marktwaarde van 35 miljoen euro. Ajax geeft hoogstwaarschijnlijk groen licht voor een transfer bij een bod van 40 à 45 miljoen euro en dat betekent dat de nummer één van de Eredivisie een gigantische winst gaat maken. Er zal echter wel wat van de transfersom afgedragen moeten worden aan het bovengenoemde Independiente, dat recht heeft op 15 procent van alles boven de 6 miljoen euro. Gaan we uit van het meest gunstige situatie (een bedrag van 45 miljoen euro dus), dan komt dit neer op 5,85 miljoen euro. In dat geval maakt Ajax nog steeds 35,15 miljoen euro winst.

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis heeft duidelijk kenbaar gemaakt in de zomer een buitenlandse stap te willen maken. Het is echter maar de vraag of dat nog lukt. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam wijst erop dat de sterspelers van Ajax al moeten vrezen voor hun droomtransfers. “Voor bedragen waar Feyenoord alleen maar van kon dromen. Het paradepaardje van Feyenoord is Berghuis inderdaad”, stelt de journalist van weekblad Voetbal International. “Met zijn staat van diens en prestaties.” Krabbendam vervolgt: “Dat maakt hem aantrekkelijk voor buitenlandse clubs, maar het probleem is dat buitenlandse clubs wel andere zaken aan hun hoofd hebben en niet denken aan het doen van megatransfers. Voor Feyenoord is dat misschien geen slechte zaak. Misschien kunnen ze Berghuis nog een jaar behouden.”Nog niet zo heel lang geleden zei de zaakwaarnemer van Bruma nog dat de aanvaller van PSV er alles aan wilde doen om de supporters in het Philips Stadion wat terug te geven. Achter de schermen houdt de aanvaller er klaarblijkelijk een heel ander standpunt op na. Volgens de Turkse media is de Portugees namelijk zeer teleurgesteld in de Eindhovenaren. Hij zou namelijk op meer steun hebben gerekend en vindt naar verluidt dat hij niet genoeg kansen heeft gekregen om zich te bewijzen. Daarom is het opeens mogelijk dat hij in de aankomende zomer een bliksemtransfer maakt. De website Star schrijft vandaag dat het best eens zo zou kunnen zijn dat Bruma binnenkort terugkeert naar zijn oude werkgever Galatasaray. Hij zou in ieder geval richting Istanbul gecommuniceerd hebben dat hij daarvoor openstaat…

De verwachtingen waren ontzettend hooggespannen toen PSV anderhalf jaar geleden aankondigde de strijd om de handtekening van Érick Gutiérrez gewonnen te hebben. En de Mexicaan deed het aanvankelijk ook best aardig in Eindhoven, al viel hij even later al ver terug. Dit seizoen komt de middenvelder maar héél mondjesmaat in actie en het begint er meer en meer op te lijken dat hij in de aankomende zomer een transfer gaat maken. De Mexicaanse media, bijvoorbeeld de website Futbol Total, reppen vandaag van belangstelling van Club América, de voormalige werkgever van Ajacied Edson Álvarez. De topclub uit de Liga MX heeft best wat te besteden en zou 6 miljoen euro overhebben voor de handtekening van Gutiérrez.

Buitenland:

Voor de coronabreak ging het steeds beter lopen bij Manchester United, maar het is desondanks duidelijk dat de Red Devils nog wel een paar goede spelers kunnen gebruiken. Harry Kane van Tottenham Hotspur en Jadon Sancho van Borussia Dortmund bijvoorbeeld. Rio Ferdinand hoopt dat zijn oude club de portemonnee trekt. Allereerst vertelt hij op zijn Instagram-pagina over Kane: “Harry was altijd terughoudend, maar nu heeft hij een paar bommetjes laten vallen. Hij wil graag zijn dromen realiseren bij Tottenham, maar dat gebeurt maar niet. Hij is gefrustreerd. Denk je dat hij blij is als hij continu doelpunten maakt en records breekt, maar aan het einde van zijn loopbaan geen prijzen heeft? Nee. Hij zou enorm teleurgesteld zijn als dat gebeurt.” De voormalige verdediger vervolgt: “Zijn woorden betekenen dat hij gaat vertrekken. Man United zal voor hem gaan, net als Juventus. Zou Real Madrid dat ook doen? Hij zal wel voor een pak geld gaan, zoiets als 145 miljoen euro.” 

Het is géén geheim dat United de verrichtingen van Sancho nauwgezet in de gaten houdt: “Marcus Rashford, Anthony Martial, Kane en Sancho: dat zou iedere verdediger intimideren, nog voordat het eerste fluitsignaal heeft geklonken. Jadon gaat als een speer en is een van de grootste talenten ter wereld momenteel. Hij heeft erg veel potentie en zal wel voor ongeveer 115 miljoen van club veranderen. Je koopt dan iemand die tien jaar voor je kan spelen.

Real Madrid betaalde liefst 60 miljoen euro aan Eintracht Frankfurt om aan de slag te mogen gaan met Luka Jovic, maar de jonge Serviër heeft nog helemaal niks laten zien in het Estadio Santiago Bernabéu. Mogelijk transfereert hij naar Arsenal. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Arsenal maakt jacht op de Serviër Luka Jovic. Dat meldt de Engelse krant Metro. De 22-jarige aanvaller van Real Madrid staat hoog op het lijstje van manager Mikel Arteta, die daarmee wil voorsorteren op een mogelijk vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang. Jovic maakt een moeizaam debuutseizoen door in Madrid. Real nam hem vorig jaar zomer voor 60 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt, maar Jovic heeft in Bernabéu nog geen potten kunnen breken. Hij scoorde pas twee keer.”

Moet United Kane én Sancho halen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:00
177+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
142+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
135+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
72+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
355+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
75+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
107+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
353+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
94+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1478+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
551+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
832+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
126+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
228+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie