Op deze vier manieren krijg jij je voetbal-fix nu alles stilligt!

Foto: Op deze vier manieren krijg jij je voetbal-fix nu alles stilligt!

Nu Europa op slot ligt dankzij COVID-19, ook wel bekend als het coronavirus, beginnen bij voetbalfans de afkickverschijnselen op te duiken. Stadions zijn gesloten en de prachtige acties van wereldvoetballers kunnen we voorlopig wel vergeten. Gelukkig hebben wij vier manieren waarop jij nog steeds je voetbal-fix kunt krijgen ondanks dat de competities in vrijwel heel Europa stilliggen.



1. FOX Sports

Nu sociale isolatie de eerste prioriteit is voor Nederland, is het niet meer verantwoord om naar buiten te gaan om even een balletje te trappen. Dit geldt niet alleen voor het professionele voetbal, maar ook voor iedere amateur die een bal in huis heeft. Het is gewoon niet meer verantwoord om openbare plekken op te zoeken voor wat plezier. In huis vermaak zoeken is dan ook waar je het op moet gooien en voor voetbalfans is dat al snel te vinden via FOX Sports. 



Daar worden op de verschillende kanalen namelijk nog steeds voetbalwedstrijden uitgezonden. Het betreft klassieke wedstrijden uit de Eredivisie, zoals De Klassieker van 2012 of de Bekerfinale van 2016-2017. Hoewel de uitslagen bekend zijn, is het leuk om op deze manier terug te blikken op toffe wedstrijden. Het zorgt dan ook voor een goede dosis nostalgie en het is mooi om een aantal grote namen in hun jonge jaren terug te zien.

Naast wedstrijden zijn er ook meer dan genoeg documentaires te vinden op FOX Sports en worden verschillende speciale afleveringen uitgezonden over bekende spelers. In deze specials wordt teruggeblikt op de mooiste momenten van spelers als Zlatan Ibrahimovic, Memphis Depay en Ruud van Nistelrooij. Het moge duidelijk zijn; met FOX Sports hoef jij je niet te vervelen en kun je nog steeds genieten van mooie voetbalmomenten.



2. FIFA en PES 



Mocht je geen zin hebben om wedstrijden te kijken waarvan je de uitslag al weet, kun je altijd zelf wedstrijden spelen. We hebben het natuurlijk over virtuele wedstrijden die je via de verschillende FIFA-games kunt starten. De meest recente editie, FIFA 20, is op vrijwel ieder platform beschikbaar (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC) en is een half jaar na de oorspronkelijke uitgave al wat in prijs gedaald.

Op deze manier kun je op de virtuele velden zelf de competities van je favoriete clubs uitspelen. Daarnaast is het ook mogelijk om het online tegen vrienden op te nemen, waardoor het bloed sneller door je aderen begint te stromen. Tevens kun je via FIFA Ultimate Team je eigen team in elkaar zetten en een droomelftal de sterren van de hemel laten spelen.

In plaats van FIFA kun je natuurlijk ook kiezen voor Pro Evolution Soccer (PES). Deze voetbalgame richt zich meer op de simulatie en voelt wat dat betreft ook een stukje realistischer aan. Daardoor is de besturing ook wel een stukje moeilijker dan FIFA, maar sommigen vinden dit juist uitdagender en daardoor beter.



3. Alternatieve voetbalgames 

Naast de grote namen FIFA en PES zijn er nog een scala aan andere games die je kunt spelen om je voetbal-fix te krijgen. Wie nog een Nintendo GameCube of Wii heeft kan bijvoorbeeld Super Mario Strikers spelen. In deze voetbaltitel speel je met Mario en zijn vrienden knotsgekke wedstrijden op fantasierijke velden met allerlei gekke superkrachten. De game is alles behalve realistisch, maar dat maakt het speelplezier alleen maar groter.

Ook kun je kiezen voor de Inazuma Eleven-titels die beschikbaar zijn voor de Nintendo DS en 3DS. In deze games neem je de rol in van een ambitieuze scholier die samen met zijn team profvoetballer wil worden. In deze titels is dan ook daadwerkelijk een verhaal te vinden in combinatie met een hele bijzondere manier van voetballen. Tijdens deze wedstrijden heb je namelijk speciale voetbalvaardigheden die bijzondere schoten opleveren. Je voelt je al snel een god op de grasmat!





4. Streaming


De laatste manier waarop je jezelf aan een voetbal-fix kunt helpen is door de verschillende streamingdiensten af te struinen. Hier kun je namelijk verschillende soorten voetbal-vermaak vinden. Op Videoland en Netflix staan bijvoorbeeld documentaires van bekende voetballers als Ronaldo en Griezmann. Beide diensten hebben daarnaast ook leuke voetbal-gerelateerde films, zoals In Oranje.



Verder kun je natuurlijk ook op YouTube je voetbal-fix vinden. Hier staan meer dan genoeg voetbal-video’s om je gedurende de hele huisisolatie te vermaken. Start bijvoorbeeld met de beste momenten van één van je favoriete teams en schakel vervolgens over na trick shots of bijzondere doelpunten van amateurwedstrijden. YouTube is een goudmijn van voetbal vermaak en natuurlijk helemaal gratis om te gebruiken.

Kom jij deze voetballoze periode wel door?

  • Ik wel hoor
  • Ik dus echt niet…
136+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie