Van der Sar reageert op BeNeLiga: “Met een beetje verbazing gelezen”

Foto: Van der Sar reageert op BeNeLiga: “Met een beetje verbazing gelezen”

Er zijn gesprekken en onderzoek gaande over de introductie van een BeNeLiga, een competitie met Belgische en Nederlandse clubs. Er gaan geruchten de ronde dat Ajax eigenlijk tégen is. Onzin, stelt Edwin van der Sar.

In De Telegraaf schrijft Van der Sar: “Met een beetje verbazing las ik in januari ook dat ik als Ajax finaal tegen de BeNeLiga zou zijn. We hadden kort daarvoor met zes Nederlandse clubs en vijf Belgische clubs, KNVB en de ECV in Eindhoven bij elkaar gezeten en daar een derde stap genomen. We worden daarin goed bijgestaan door Deloitte.”

Een sterkere competitie is wat Van der Sar betreft altijd een aandachtspunt. “Door de toevoeging van bepaalde clubs zou het niveau van de wedstrijden omhoog kunnen gaan. Belangrijk is om te kijken naar het totale plaatje, de competities moeten ook op andere niveaus goed worden ingevuld. En alle partijen – andere clubs, de Keuken Kampioen Divisie, supportersgroeperingen, etc. – worden erbij betrokken om hun mening te geven.”

Van der Sar beaamt dat ook de ‘Europese ontwikkelingen’ worden bekeken. “Maar geen enkele club richt zich alleen op een Europese competitie. (…) In het buitenland zijn bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van tv-rechten. Er komen nieuwe dingen aan. Denk aan de streamingdiensten. Voorlopig zit de Eredivisie nog in het FOX Sports-contract, maar je moet wel alert zijn.”

Moet Ajax dit plan doorzetten?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie