Scorende Frenkie de Jong draagt bij aan zege Barcelona

FC Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Spaanse LaLiga. De Catalanen knokten zich tweemaal terug van een achterstand en stapten uiteindelijk als winnaar van het veld: 2-3.

Er gebeurde een hoop in de eerste helft. Real Betis nam de leiding in eigen huis dankzij Sergio Canales, die mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van Clément Lenglet. Lang hield die marge echter geen stand. Frenkie de Jong zorgde binnen een paar minuten voor de gelijkmaker door fraai af te ronden na een heerlijke assist van Lionel Messi.

In de eerste helft herhaalde die situatie zich enigszins. Real Betis nam opnieuw de leiding via Nabil Fekir, die niet werd aangepakt en maar eens besloot uit te halen: 2-1. Pal voor rust maakte Sergio Busquets er echter 2-2 van door al glijdend binnen te schieten. De VAR keek nog wel naar mogelijk buitenspel of een overtreding, maar er werd niets strafbaars ontdekt.

In de tweede helft eiste Clement een absolute hoofdrol op. Twintig minuten voor tijd maakte de Fransman koppend de derde Barcelona-treffer, maar zeven minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart vanwege een overtreding op Joaquín. Tussendoor kreeg ook Fekir de rode kaart getoond. De maker van de 2-1 reageerde cynisch op een gele kaart en werd direct op zijn tweede getrakteerd door scheidsrechter José Maria Sánchez Martínez.

Barcelona komt dankzij deze benauwde driepunter op 49 punten uit 23 duels, drie punten minder dan lijstaanvoerder Real Madrid. Getafe, tegenstander van Ajax in de Europa League, staat knap derde met 42 punten.

Scoreverloop: 1-0 (6′)Sergio Canales (strafschop), 1-1 (9′) Frenkie de Jong, 2-1 (26′) Nabil Fekir, 2-2 (45′) Sergio Busquets, 2-3 (72′) Clément Lenglet