TRANSFERUURTJE: PSV-deal onder druk, Ajax moet record breken

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV-deal onder druk, Ajax moet record breken

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax werkt in de laatste dagen van de transfermarkt alvast aan een deal voor de aankomende zomer. Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad moet de Braziliaan Antony naar de Johan Cruijff ArenA komen. De deal heeft nogal wat voeten in aarde, want de vleugelspits moet minstens 20 miljoen euro kosten. De Telegraaf weet zelfs te melden dat São Paulo 10 miljoen euro meer vraagt, 30 miljoen euro dus…

FC Barcelona is koortsachtig op zoek naar iemand die de geblesseerde Luis Suárez kan vervangen, maar die zoektocht verloopt niet helemaal volgens plan. Er werd onderhandeld over de komst van Rodrigo Moreno, maar die blijft bij Valencia. En vervolgens kreeg Ajax een telefoontje… De Telegraaf schrijft vandaag: “Marc Overmars heeft zijn eerdere uitspraak dat hij tijdens het seizoen geen basisspelers laat vertrekken kracht bijgezet. De directeur voetbalzaken verkocht volgens meerdere bronnen binnen Ajax zijn oude club FC Barcelona een keihard ’nee’, nadat de Catalanen probeerden Dusan Tadic een half jaar te huren. Ook een verkoop van de aanvoerder is voor de Amsterdammers onbespreekbaar. En dat terwijl een transfer Ajax tientallen miljoenen euro’s zou kunnen opleveren, omdat Tadic in juli zijn contract verlengde tot de zomer van 2026.”

Door een transferverbod heeft Chelsea eventjes kunnen sparen, maar deze winter hebben de Blues de hand vooralsnog op de knip gehouden. In de aankomende zomertransferwindow moet het echter tot een explosie komen… Volgens het medium ESPN heeft de huidige nummer vier van de Premier League Hakim Ziyech van Ajax geïdentificeerd als toptarget. De Londense grootmacht zou binnenkort al met een bod van 65 miljoen euro komen om de deal in een stroomversnelling te brengen. Een bod van die orde moet wel genoeg zijn om directeur voetbalzaken Marc Overmars te overtuigen. Besluit Chelsea dat het deze winter al zaken wil doen, dan krijgt de club sowieso nul op het rekest: de Amsterdammers gaan halverwege het seizoen geen prominente spelers verkopen. Er valt echter wel te praten over een zomertransfer, omdat Ziyech nog wel een stap wil zetten in zijn carrière.

PSV hoopt Patrick van Aanholt nog aan de selectie te kunnen toevoegen voor het sluiten van de transfermarkt, maar het is de vraag of dit wel gaat lukken. De Eindhovenaren hebben een nieuw bod uitgebracht, maar Crystal Palace staat niet te springen om dit te accepteren… Het Eindhovens Dagblad schrijft vandaag: “PSV wil het geld dat voor Steven Bergwijn binnenkomt (32 miljoen euro) het liefst investeren in duurzame oplossingen voor het elftal. De club hoopt de komende dagen Patrick van Aanholt (29) als nieuwe linksback te begroeten. PSV heeft deze week een bod van ruim 7 miljoen euro op hem gedaan. Zijn huidige club Crystal Palace moet daar nog een standpunt over innemen. De Britten zijn huiverig om Van Aanholt te laten gaan en willen meer dan 10 miljoen euro, zo klinkt vanuit de omgeving van de verdediger door.”

Eerder haalde Feyenoord al een nieuwe spits binnen in de persoon van Róbert Bozeník, die overgenomen werd van het Slowaakse MSK Zilina. Vandaag komt daar een middenvelder bij, want er ligt al een contract klaar voor Oguzhan Özyakup. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Oguzhan Özyakup ondergaat vandaag de medische keuring in Rotterdam. De 27-jarige Turkse middenvelder, die opgroeide in Zaandam en in de jeugd bij AZ speelde, zal vervolgens een contract tot het einde van het seizoen tekenen bij Feyenoord. De Rotterdammers huren de speler van Besiktas en moeten een flink deel van zijn salaris voor hun rekening nemen.”

Buitenland:

Sinds de start van de wintertransferperiode wordt er al gesproken over een mogelijke transfer van Bruno Fernandes van Sporting Portugal naar Manchester United. Even leek deze deal niet door te gaan, maar hij staat toch weer op stapel. Voetbal International schrijft namelijk op woensdagochtend: “Alles wijst erop dat Bruno Fernandes in deze transferwindow nog van Sporting Portugal naar Manchester United gaat. Daarmee krijgt de aanvallende middenvelder zijn zin. United is al wekenlang in gesprek met Sporting en nu lijkt er dan eindelijk spoedig witte rook te komen. Engelse media verwachten dat de deal snel afgerond zal worden en dat Fernandes woensdag naar Manchester zal komen voor de medische keuring. Met de transfer zou een bedrag van zo’n 55 miljoen euro gemoeid zijn; dit basisbedrag zou door bonussen nog flink kunnen oplopen.”

Kylian Mbappé zou na dit seizoen wel eens voor dé transfer van de zomer kunnen zorgen. Zoals bekend aast Real Madrid al een tijdje op zijn handtekening, terwijl nu ook de naam van Liverpool steeds luider begint te klinken. Maar er blijkt nóg een kaper op de kust. Dat althans volgens het Spaanse roddelmedium Don Balon. Zij stellen namelijk dat ook Bayern München zich straks zou willen gaan mengen in de transferstrijd om het Franse goudhaantje. Daarvoor zou de club uit Beieren maar liefst 310 miljoen euro opzij houden.

Vind jij Antony een goede speler voor Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie