“Ben beledigd, geterroriseerd en als crimineel weggezet”

Foto: “Ben beledigd, geterroriseerd en als crimineel weggezet”

Mauricio Garcia de la Vega blijft de situatie bij Roda JC Kerkrade vier maanden na zijn noodgedwongen vertrek op de voet volgen. De Mexicaan zegt ‘het ergste’ te vrezen voor de Limburgse club, nu het sportief en organisatorisch nog altijd niet lekker loopt.

De la Vega wijt de onrustige periode aan ‘een gebrek aan leiderschap binnen de club’. “Voor mij is helder dat ik nooit een echte kans heb gekregen. Ik werd als de reddende engel gezien, maar toen er in hun ogen een beter alternatief was, werd er een plan bedacht om me te elimineren. Ik ben beledigd, geterroriseerd en als crimineel weggezet. En daar is geen enkel bewijs voor”, vertelt de zakenman aan L1.

De oud-bestuurder vervolgt: “Op de avond dat ik het stadion werd uitgezet keek iedereen de andere kant op. Club, politie, beveiliging en zelfs de KNVB. Er is daarna geen enkele boodschap uitgedragen, geen boetes of stadionverboden, helemaal niks. Waarom is de vraag. Het antwoord is eenvoudig, dit was allemaal in scene gezet.”

“Ik wil één ding duidelijk maken: ik heb aan alle verplichtingen voldaan. Ik ben kapot gemaakt voordat ik de bankgarantie wilde afgeven. Ik kon het voldoen maar niemand wilde me geloven. Je ziet wat er van is gekomen. Chaos in de club, slechte sportieve prestaties en totaal geen vertrouwen”, aldus De la Vega.”Ik vrees dan ook het ergste voor de club, er is geen leiderschap. De stad Kerkrade en de fans verdienen dit niet.”

Geloof je zijn verhaal?

  • Ja
  • Nee
253+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie