“Nederlandse verwachtingen De Ligt mogelijk onrealistisch hoog”

Foto: “Nederlandse verwachtingen De Ligt mogelijk onrealistisch hoog”

Matthijs de Ligt kwam de afgelopen weken niet of nauwelijks aan spelen toe, maar als invaller tegen AS Roma heeft hij weer zelfvertrouwen getankt. Ook Süleyman Öztürk zag de oud-Ajacied sterk spelen in Rome.

“De invalbeurt van De Ligt tegen Roma was geruststellend. Hij oogde fit, geconcentreerd en liet Edin Dzeko onmiddellijk weten dat hij was ingevallen”, schrijft de journalist van Voetbal International. “Bij een van zijn eerste ingrepen tikte hij de bal voor de voeten van de Bosniër weg en leidde hij een counter in. Daarna voerde hij sober en doelmatig zijn taken uit en voorkwam hij vlak voor tijd de 2-2 met een goed getimede sliding.”

De prestaties van De Ligt worden wisselend bekeken. “Van de negentien duels in de Serie A deed hij er veertien mee, waarvan twaalf vanaf de aftrap. Dat zijn duidelijk meer wedstrijden dan zijn trainer aanvankelijk voor hem in gedachten had. Door de blessure van Chiellini werd hij eind augustus in het diepe gegooid. Door de pech van Demiral heeft hij zijn plek in de verdediging terug.”

“Als Golden Boy en aanvoerder van Ajax waren de verwachtingen reusachtig. Vanuit Nederlands perspectief mogelijk onrealistisch hoog. Om in de terminologie van kunstliefhebber Mino Raiola te blijven: de Rembrandt hoefde alleen nog een mooie plek te krijgen op de eregalerij. Dat brengt met zich mee dat elke misstap, elke reservebeurt en elke fout uitvoerig en tot in den treure wordt uitgelicht. Op een bepaald ogenblik werd De Ligt van diverse kanten zelfs beschuldigd van het hebben van twee handen”, aldus de VI-journalist.

Eens?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie