Simeone looft ‘vuil spel’ Real Madrid-middenvelder: “Daarmee wint hij de finale”

Foto: Simeone looft ‘vuil spel’ Real Madrid-middenvelder: “Daarmee wint hij de finale”

Opvallend genoeg werd Real Madrid-middenvelder Federico Valverde als Man van de Wedstrijd gekozen in de finale van de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid. De Uruguayaan werd in de slotfase immers van het veld gestuurd. De coach van de tegenstander, Diego Simeone, noemde dat de belangrijkste actie van de wedstrijd.

De 21-jarige Valverde greep in toen Atlético-aanvaller Álvaro Morata richting het doel stormde. Het leverde de middenvelder rood op, maar desondanks vond het men hem de beste speler van het veld. De Koninklijke hield in de slotfase stand en won vervolgens na strafschoppen.

Valverde gaf na afloop toe dat hij Morata opzettelijk had neergehaald en vertelde dat hij een slecht gevoel aan zijn actie had overgehouden. Dat is volgens Simeone nergens voor nodig. “Ik vond zijn uitverkiezing voor Man van de Wedstrijd terecht, want met die actie heeft hij de finale gewonnen voor Real”, zei de oefenmeester van Atlético. “De actie van Valverde was de belangrijkste actie van de wedstrijd. Als hij Álvaro had laten lopen, had hij misschien gescoord.”

Bij het verlaten van het veld fluisterde Simeone Valverde al wat woorden in. “Ik vertelde hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Hij deed wat hij moest doen. We zullen nu zien wat voor schorsing hij zal krijgen”, aldus de oefenmeester.

Inderdaad een belangrijke actie van Valverde?

  • Ja, hij deed wat hij moest doen
  • Nee, onterechte MotM
341+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie