Veltman steunt ploeggenoot: ‘Niet vergeten wat hij voor Ajax heeft betekend’

Foto: Veltman steunt ploeggenoot: ‘Niet vergeten wat hij voor Ajax heeft betekend’

Veel fans vroegen zich de afgelopen maanden af ‘wat hij nog bij Ajax doet’, maar ploeggenoot Joel Veltman is juist lyrisch over oudgediende Siem de Jong.

“Wat ik mooi vind aan Siem, is dat ik met hem diepgaande gesprekken kan voeren, zoals over Donald Trump of Iran bijvoorbeeld. Hij is daar geniaal in en ik merk aan mezelf dat ik die ontwikkelingen ook iets meer op de voet ga volgen. Het gaat met hem wat verder ‘out of the box’. Op de kamer hebben we meer tijd om over zulke dingen te praten”, opent Veltman.

“Ook mijn voornemen voor de Instagram Stories van Ajax, dat ik meer voor het milieu wilde doen, is een beetje door Siem de Jong gekomen. Zo stelde hij voor om plastic flesjes te vervangen voor een eigen drinkbeker. Het zette mij aan het denken en daardoor kwam ik ook tot dat voornemen. Dat is geïnspireerd door Siem dus.”

“Maar ook op sportief vlak heb ik natuurlijk heel goede herinneringen aan Siem. Ik zat als ballenjongen naast het veld in de Amsterdam ArenA tijdens Ajax – Twente, doordat Jip Bartels, met wie ik revalideerde, een plek over had. Het werd de wedstrijd waarin Siem de wedstrijd besliste en de 3e ster binnensleepte. Toen hij scoorde, gingen we helemaal los langs de kant van het veld. Niemand moet vergeten wat Siem voor Ajax heeft betekend. Voor mij is hij nog steeds een absolute baas”, aldus Veltman tot slot over De Jong.

Siem de Jong is nog altijd zeer waardevol voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie