Stam onthult waarom Feyenoord zo slecht speelt: ‘Nogal logisch’

Foto: Stam onthult waarom Feyenoord zo slecht speelt: ‘Nogal logisch’

In een groot interview met Voetbal International lijkt Jaap Stam te sneren naar zijn voorganger Giovanni van Bronckhorst. Bij zijn aankomst bij Feyenoord schrok hij zich namelijk een hoedje van de staat van de selectie, vol niet-fitte spelers.

Komt de huidige wisselvalligheid van de Rotterdammers daaruit voort? De coach zegt: “Dat kan toch niet anders? Ik heb afgelopen zondag pas voor het eerst echt keuzes kunnen maken uit een vrijwel fitte selectie. Je ziet ons in fases van wedstrijden heel aardig tot goed spelen, daarna treedt er verval in. Dat heeft gewoon te maken met vermoeidheid, in de benen én in het hoofd. De coördinatie wordt minder, de scherpte zwakt af, jongens nemen verkeerde beslissingen… Er is geen speler die dat expres doet. Soms gaan ze zelfs overcompenseren, méér doen, terwijl ze juist simpeler moeten spelen en dat levert ook weer fouten op.”

Stam concludeert: “Ja, dan kunnen ook teams met minder kwaliteit, zoals FC Emmen en Fortuna Sittard, daarvan profiteren. Maar tegelijkertijd winnen we ook van FC Porto. Dat maakt het zo frustrerend, omdat je weet dat het er wel in zit én doordat die jongens zelf ook zo graag willen. Een van de redenen dat ik niet klaag, of serieus heb overwogen te stoppen, zijn die gasten.”

De voetballers van Feyenoord geloven nog in de samenwerking: “Spelers moeten een trainer ook energie geven. Dat gebeurt. Zodra ik merk dat een groep denkt: het is mooi geweest met hem, stop ik meteen. Maar ze werken keihard en staan open voor de dingen die ik als trainer probeer te veranderen bij Feyenoord.”

Geloof jij in deze verklaring?

  • Ik wel
  • Ik niet
2059+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie