Arthur Vermeeren

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Arthur Vermeeren

Arthur Vermeeren is een Belgische middenvelder. De international van België verruilde Royal Antwerp FC in januari 2024 voor Atlético Madrid.

  • Vermeeren speelt momenteel voor Atlético Madrid
  • De middenvelder speelde eerder voor Royal Antwerp FC
  • Hij won in 2023 de Belgische dubbel
  • Vermeeren debuteerde in 2023 als international van België

Clubcarrière

Arthur Denis Vermeeren werd op 7 februari 2005 op de wereld gezet in het Belgische Lier. In zijn geboorteplaats trapte de rechtsbenige middenvelder zijn voetbalcarrière af in de jeugdopleiding van Lierse SK. Na drie jaar stapte hij over naar KV Mechelen, waar hij tot 2018 zijn kunsten mocht vertoonde. Het laatste deel van zijn jeugdtraject werkte Vermeeren af in het tenue van Royal Antwerp FC.

Doorbraak bij Antwerp

De nieuwe trainer Mark van Bommel voegde Vermeeren in de zomer van 2022 toe aan de A-selectie van Royal Antwerp FC. De pas zeventienjarige middenvelder liet een positieve indruk achter, waardoor hij op 11 augustus mocht debuteren in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen Lillestrøm SK (2-0 overwinning). Zijn competitiedebuut voor The Great Old volgde op 20 oktober in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende, dat met 3-0 opzij werd gezet. In beide wedstrijden viel hij in.

In actie voor Royal Antwerp FC (Pro Shots)

Vermeeren knokte zich al in het seizoen 2022-2023 in de basisploeg van Royal Antwerp FC. De rechtspoot won op 30 april 2023 zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer: ten koste van KV Mechelen (2-0) werd de Belgische beker veroverd. Het elftal van Van Bommel had de smaak te pakken. Ruim een maand later, op 4 juni, veroverde de formatie uit Antwerpen de landstitel na een 2-2 gelijkspel bij KRC Genk. Vermeeren besloot het seizoen met 34 officiële wedstrijden (één doelpunt).

In het seizoen 2023-2024 won Vermeeren ook de Belgische Supercup met Royal Antwerp FC. Vermeeren was in de strafschoppenserie belangrijk door de gelijkmakende beurt te verzilveren. In de daaropvolgende maanden werd zijn naam in verband gebracht met verschillende clubs, waaronder Atlético Madrid. Op 26 januari 2024 werd zijn transfer naar de Spaanse hoofdstad afgerond voor naar verluidt 25 miljoen euro (exclusief bonussen).

In het shirt van Atlético Madrid (Pro Shots)

Atlético Madrid

Atlético-trainer Diego Simeone besloot Vermeeren rustig te brengen. In de eerste fase hield de Belg vooral de bank warm, maar hij mocht op 31 januari 2024 wel debuteren in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano (2-1 zege).


Interlandcarrière

Vermeeren debuteerde op 13 oktober 2023 in de nationale ploeg van België. Bondscoach Domenico Tedesco liet de middenvelder voor Johan Bakayoko invallen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 overwinning). Met deze zege stelden de Rode Duivels plaatsing voor het EK van 2024 veilig.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie