Van Bommel waarschuwde Antwerp voor ‘déja vu’

Foto: Van Bommel waarschuwde Antwerp voor ‘déja vu’

Mark van Bommel en Royal Antwerp FC hebben in eigen huis 1-4 klop gekregen van FC Porto. Zonde, want in de eerste helft ging het de Belgen niet slecht af. In de rust waarschuwde Van Bommel zijn mannen nog voor een ommekeer in de tweede helft. Daar luisterden ze klaarblijkelijk niet naar.

‘Als je op dit niveau speelt, dan weet je dat het risico bestaat dat je zulke tikken krijgt’

Het zag er helemaal niet slecht uit, die eerste helft van Royal Antwerp. Op De Bosuil zag Van Bommel zijn ploeg op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Alhassan Yusuf. Het spel van zijn ploeg stemde Van Bommel dan ook tevreden: “We voerden ons gameplan goed uit’, blikte Van Bommel terug. ‘We zetten hoog druk, vonden de vrije man, het positiespel was prima. Alleen lopen we op zo’n moment wel op onze tenen. Alles moet passen. En het paste ook, maar dan kom je in de kleedkamer en zeg je: déjà vu, Shakhtar. Let op.”

In het duel met Shakhtar gaf Antwerp ook een voorsprong na rust uit handen, net als op woensdagavond tegen Porto. “Uitgerekend de beste speler van de afgelopen maanden maakte een persoonlijk foutje”, zegt Van Bommel over zijn middenvelder, Arthur Vermeeren. “Dat mag hem niet overkomen. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar voor hem persoonlijk is dit een goede zaak. Hij gaat hiervan leren. In de toekomst gaat hij dit soort fases herkennen”, zegt de oefenmeester positief.

Ander niveau

De 1-4 tegen Porto betekent voor Antwerp dat de ploeg nog altijd op nul punten staat. Jammer, maar niet verrassend, vindt Van Bommel: “Als je op dit niveau speelt, dan weet je dat het risico bestaat dat je zulke tikken krijgt. Hadden we Europa League of Conference League gespeeld, hadden we sowieso meer punten gehad.”

Antwerp zou in de Europa League meer punten maken

  • Ja, denk het wel. Dat is een minder sterke competitie.
  • Als m'n tante een piemeltje had… Ze spelen Champions League, geen EL!
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie