Ziyech-loos Chelsea sluit 2022 af met lach

Chelsea heeft dinsdagavond geen averij opgelopen in de Engelse Premier League. De Londenaren boekten een 2-0 overwinning op AFC Bournemouth.

Op het regenachtige Stamford Bridge kon Chelsea-manager Graham Potter nog geen beroep doen op Hakim Ziyech, die vanwege zijn WK-deelname nog rust kreeg. Zonder de Marokkaans international schoot de thuisploeg goed uit de startblokken. Dat leidde meteen tot mogelijkheden, maar Kai Havertz mikte zijn kopbal te hoog en Christian Pulisic kreeg na een valpartij geen strafschop.

Bournemouth, met voormalig Feyenoord-verdediger Marcos Senesi in de gelederen, slaagde er niet in om de aanvalsgolven af te blijven slaan. In de zestiende minuut wist Chelsea toe te slaan via Havertz, die op aangeven van Raheem Sterling de 1-0 tegen de touwen schoot. Kort daarna fungeerde de Duitse doelpuntenmaker als aangever bij de 2-0 van Mason Mount.

Chelsea gaf Bournemouth weinig kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Pulisic dacht de wedstrijd zelfs vroegtijdig in het slot te gooien, maar de international van de Verenigde Staten had de pech dat teamgenoot Havertz een overtreding maakte en dus ging de 3-0 niet door.

In de tweede helft bleef de stand 2-0 in het voordeel van Chelsea. Dat mocht vooral de Londense club zich aanrekenen, aangezien meerdere mogelijkheden onbenut werden gelaten. Chelsea sluit 2022 zodoende af met een zege en kan zich richten op 1 januari, wanneer de volgende opdracht op het menu staat.

Scoreverloop: 1-0 (16′) K. Havertz, 2-0 (24′) M. Mount