Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw

Foto: Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw

Xabi Alonso is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. Ondanks de vele interesse heeft de hoofdtrainer besloten om zijn club trouw te blijven.

Bayer Leverkusen behoudt Alonso

De Spanjaard begon in 2017 met voetballen en werd toen jeugdtrainer van Real Madrid. Na drie seizoenen bij Real Sociedad B te hebben gewerkt, maakte hij in 2022 de overstap naar Bayer Leverkusen. Alonso bouwde in Duitsland een team op waarmee hij hoge ogen gooit.

Niet alleen speelt zijn selectie oogstrelend voetbal, ook zijn de prestaties zeer bewonderingswaardig. Bayer Leverkusen is hard op weg om het landskampioenschap naar zich toe te trekken en zit ook nog eens in de kwartfinale van de Europa League, waarbij West Ham United de tegenstander is.

Liverpool en Bayern München afgewezen

Het wekte interesse van verschillende topclubs. Zo raken Liverpool en Bayern München hun hoofdtrainer kwijt en werken ze aan een opvolger. Alonso was naar verluidt bij beide clubs een serieuze kandidaat, maar met een statement heeft hij intussen laten weten dat hij in Leverkusen blijft.

Met een voorsprong van 10 punten op Bayern München lijkt het Duitse landskampioenschap een zekerheid te zijn. Het betekent dat Bayer Leverkusen volgend seizoen automatisch is geplaatst voor de Champions League. Daarnaast hoopt Alonso weer mee te kunnen doen voor de landstitel.

Is het kampioenschap van Bayer Leverkusen een incident?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie