Wout Weghorst schandalig behandeld door ‘Ronaldo-fanboys’

Foto: Wout Weghorst schandalig behandeld door ‘Ronaldo-fanboys’

Manchester United ging met 3-2 ten onder in het Emirates Stadium tegen Arsenal, maar in het algemeen doen The Red Devils het de laatste tijd goed. Na de nederlaag in Londen werd er bijvoorbeeld weer met 3-0 van Nottingham Forest gewonnen, wat betekent dat United uitstekende papieren heeft om de finale van de League Cup (Carabao Cup) te bereiken.

Wout Weghorst scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van de Premier League-grootmacht tegen Nottingham Forest, en oud-verdediger Paul Parker van Manchester United én het Engelse nationale team vindt dat de international van het Nederlands elftal véél te snel is afgeschreven door de media en de fans van The Mancunians. Daarnaast prijst de ex-stopper Raphaël Varane, die volgens hem veel invloed heeft op het spel van het team van Man United, al vindt hij óók dat de Fransman nóg meer zou kunnen doen.

Bovendien haalt Parker in gesprek met SoccerNews.nl uit naar zogenaamde ‘Ronaldo-fanboys’ en is hij… niet al te positief over de Süper Lig, de hoogste voetbalcompetitie van Turkije…

‘Ronaldo-fanboys zouden meer respect moeten hebben voor Weghorst’

“Ik vind dat Weghorst te kritisch benaderd is door dezen en genen”, begint Parker zijn verhaal. “Hij heeft nog maar twee (en inmiddels drie, red.) wedstrijden voor United gespeeld en het is gewoonweg te vroeg om hem te beoordelen. Al hebben we het natuurlijk wel over United, waar je altijd afgerekend wordt op je prestaties. Elke speler staat onder hoogspanning en daar moeten ze 24 uur per dag mee dealen.”

De oud-international vervolgt: “Bovendien moeten mensen niet vergeten dat we het hier niet hebben over Cristiano Ronaldo. Ronaldo is een betere voetballer, maar deze jongen biedt iets heel anders. Hij werkt hard en hij wil de club helpen.” Parker heeft geen goed woord over voor de Ronaldo-fanboys: “Zij zijn alleen maar bezig met moddergooien en dat is een schande. Ze zouden moeten willen dat de club succes heeft, ook zonder hun grote held. Ronaldo leidt nu een nieuw leven, hij speelt in een competitie waar alleen zijn eigen fans wat om geven…”

Scoort Weghorst tegen Reading?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Weghorst heeft wat aanpassingstijd nodig, aldus Parker: “Je mag niet vergeten dat hij net teruggekeerd is uit het ‘China van Europa’, want dat is Turkije op voetbalgebied. De Turkse competitie is een soort begraafplaats waar spelers alleen naartoe gaan als ze wat extra geld willen verdienen of als ze toe zijn aan vakantie!”

‘Raphaël Varane is een geweldenaar’

Raphaël Varane is misschien ‘wat’ blessuregevoelig, maar in het algemeen heeft hij flink wat indruk gemaakt sinds zijn transfer van Real Madrid naar Man United. Paul Parker vindt dat de international van Les Bleus het de laatste tijd geweldig doet, al geeft hij grif toe dat Varane wel te maken heeft met torenhoge verwachtingen. En daar zou hij misschien op een nog betere manier aan kunnen voldoen.

“Hij maakt momenteel het verschil in dit United-team. En als hij meedoet, ziet het er allemaal een stuk beter uit”, stelt de voormalige stopper. “Zijn teamgenoten spelen net met dat extra beetje vertrouwen als hij op het veld staat.”

Bovendien beschikken The Red Devils over een topduo: “Varane en Lisandro Martínez begrijpen elkaar. Alles wat ze doen werkt op de een of andere manier, en het is een goed teken dat mensen zich vooral op Martínez focussen. De naam van zijn metgezel valt niet en dat betekent dat hij sterk speelt.” Al kan de Fransman volgens Parker dus nóg beter: “Maar dat is ook omdat ik zoveel van hem verwacht. Hij is een geweldenaar en ik weet hoe goed hij kan spelen, dus er is nog ruimte voor verbetering.”

Te snel afgeschreven?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
40+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
50+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
249+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
51+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
209+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
77+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
738+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
158+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
342+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
745+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
321+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
333+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie