Woedend Club Brugge wil wedstrijd opnieuw laten spelen na blunder

Foto: Woedend Club Brugge wil wedstrijd opnieuw laten spelen na blunder

Bij Club Brugge zijn de druiven erg zuur na de 0-0 remise tegen KV Mechelen. Er werd tot twee keer toe een treffer van de grootmacht afgekeurd, waarbij die tweede had moeten tellen.

Belgische grootmacht zet in op herspelen uitduel met KV Mechelen

De scheidsrechter van dienst gaf buitenspel voor Brugge-spits Thiago en de VAR steunde die beslissing, maar had in moeten grijpen. Sandy Walsh hief namelijk buitenspel op, maar de VAR had hem over het hoofd gezien en trok daarom zelfs geen lijnen.

In een statement meldt Club Brugge: “Niet enkel in het belang van Club Brugge maar ook in het belang van de professionalisering van het Belgische voetbal lijkt het Club belangrijk dat deze fout niet zonder gevolg blijft. Club kan aanvaarden dat er een menselijke fout gebeurt op het veld. In deze is er echter geen spraken van een menselijke fout maar van een professioneel-technische fout. De VAR is ontstaan om menselijke fouten uit de wedstrijd te halen in wedstrijdbepalende fases, via technische hulpmiddelen. Wanneer de VAR een dusdanige wedstrijdbepalende fout maakt, die niet voor interpretatie vatbaar is, moet dit beschouwd worden als een professioneel-technische fout en moet desgevallend de wedstrijd dus worden herspeeld.”

Er is al een officiële klacht ingediend door Club, dat verder nog pleit voor het ten alle tijden delen van de communicatie tussen de scheidsrechter op het veld en de VAR.

De blunder van de VAR in speelminuut 72:

Hiervoor moet de wedstrijd opnieuw gespeeld gaan worden

  • Eens
  • Dat is overdreven
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie