‘Ajax-schande door PSV-duo’

Foto: ‘Ajax-schande door PSV-duo’

Rafael van der Vaart begrijpt er helemaal niets van dat Sergiño Dest en Noa Lang voor PSV spelen. Het tweetal stond voorafgaand aan het seizoen ook bij Ajax op het lijstje, maar de Amsterdammers pakten niet door. Van der Vaart begrijpt niet dat Ajax de twee oud-Ajacieden heeft laten lopen.

Van der Vaart laakt laksheid Ajax om transfers Dest en Noa Lang

Dest wordt dit seizoen door PSV gehuurd van FC Barcelona en maakt als linkervleugelverdediger een ijzersterke indruk in Eindhoven. Afgelopen vrijdag werd de Amerikaan nog matchwinner in het competitieduel met Go Ahead Eagles. Khalid Boulahrouz deelt aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo dan ook een pijnlijke boodschap uit aan Ajax. “Dest is echt een voltreffer geweest: Ajax heeft daar zitten slapen.”

Lang werd afgelopen zomer gekocht door PSV van Club Brugge. De buitenspeler stapte daarvoor over van Ajax naar de Belgische topclub. Bij de Belgen was Lang een belangrijke speler en Van der Vaart is dan ook gepikeerd dat Ajax er te weinig aan heeft gedaan om beide spelers terug te halen. “Als je Dest en Lang ziet spelen… dan is het toch een schande dat zij bij PSV spelen.”

Een kleine nuance volgt vervolgens van Van der Vaart. “Moet ik er wel bijzeggen dat ik Ajax-fan ben natuurlijk. Maar dat is echt ongelooflijk.” Presentator Wytse van der Goot stelt de oud-international vervolgens de vraag of het tweetal niet liever in Amsterdam had gespeeld. “Tuurlijk”, reageert Van der Vaart. “Allebei hadden ze terug gewild. Alleen als jij die spelers niet een beetje een goed gevoel geeft, dan gebeuren dit soort dingen.”

Had Ajax meer actie moeten ondernemen om Dest en Lang te halen?

  • Ja, echt schandalig dat ze niet bij Ajax spelen
  • Nee, heeft Ajax niet nodig
633+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie