‘Wijndal klaar voor Blind-erfenis’

Foto: ‘Wijndal klaar voor Blind-erfenis’

Een goede voorbereiding is het halve werk, moet Owen Wijndal gedacht hebben. De linksback keerde onlangs terug van een blessure bij Ajax en lijkt de concurrentiestrijd om de linksbackpositie gewonnen te hebben van Daley Blind.

Wijndal maakte begin dit seizoen de overstap van AZ naar Ajax. Tot nu toe kon de linksback nog niet veel indruk maken op de linkerflank van Ajax. In het begin van het seizoen koos Schreuder ervoor om Calvin Bassey en daarna Daley Blind als linksback te posteren. Wijndal raakte in die periode ook nog eens geblesseerd, wat zijn speelkansen ook niet groter maakte.

Ajax

De komende maanden heeft de Nederlandse back mogelijk een concurrent minder. Blind mag transfervrij vertrekken bij Ajax, zo schreven De Telegraaf en Voetbal Interntional. Wijndal is klaar voor de erfenis van Blind, stelt hij in gesprek met het weekblad.

“Knallen na de winterstop, dat is het belangrijkste. Het negatieve sentiment gaan we omdraaien, dat moet”, zei Wijndal over zijn ambities in de tweede helft van dit seizoen. “Ik wil fit blijven, alles spelen, en belangrijk zijn voor de ploeg.”

Dat de linksback ook zonder Blind moet strijden om een basisplek, is hem duidelijk. “Er is veel concurrentie, maar daarom is het ook Ajax, de absolute top van Nederland. In aanvallend opzicht wil ik er nog meer uit halen, want iedereen kent mijn kwaliteiten op dat vlak. Verdedigend moet het stabieler, en met zijn allen ook beter. De communicatie en afstemming zijn daarbij heel belangrijk, daar zijn we nu ook veel mee bezig.”

Ajax wint de Europa League!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Basisplaats voor Wijndal?

  • Ja
  • Nee
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie